5 tips voor piektijden bandenwissel
30-10-2018

5 tips voor piektijden bandenwissel

Het is weer voorjaar en veel bedrijven krijgen weer te maken met de hectiek van de bandenwissel. Wat kun je (organisatorisch) doen om de drukke bandenwisselweken lichter te maken? Vijf tips van expert Huub Pennock (Ergo Balans):

 1. Zorg dat materiaal in deze piekperiode piekfijn in orde is. Auto’s krijgen een beurt, het gereedschap heeft dat soms ook nodig. Kijk of alles het nog doet en in voldoende mate aanwezig is.
 2. Het lijkt een open deur, maar toch: zorg voor voldoende personeel in de piekweken.
  • Bekijk hoeveel medewerkers minimaal aanwezig moeten zijn tijdens de piekperiode en maak met medewerkers afspraken over vakantie opnemen in deze tijd.
  • Is het extreem druk? Kijk dan met elkaar naar de individuele mogelijkheden voor tijdelijk overwerk, en bekijk ook de mogelijkheden van flexibele begin- en eindtijden of goed ingewerkte inleenkrachten. Extra werk kan dan beter worden opgevangen.
  • Plan niet de hele agenda vol. Dan blijft er ruimte voor onverwachte en urgente vragen.
 3. Deel het werk handig in: verminder het aantal keer dat iemand banden moet tillen of verklein de afstand van het tillen. Iedere meter die daarvoor afgelegd moet worden kost immers tijd en energie. Waar kan je dan aan denken?
  • Hou de opslag zo dicht mogelijk bij de wisselplek; liefst niet op een verdieping (tenzij er een goede lift is natuurlijk)
  • Leg de banden in een keer op de goede plek: voorkom dat je stapels banden tussendoor moet verplaatsen.
 4. Het wisselen van de banden is zwaar werk en kan belastend zijn voor de rug. Zorg dus dat er hulpmiddelen worden gebruikt, ook als het in de werkplaats erg druk is.
 5. Doe de gratis e-learning lichamelijke belasting: daar vind je alle tips om je werk lichter te maken.

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.