Aanvraag definitieve Subsidie Praktijkleren studiejaar 2019/2020
17-06-2020

Aanvraag definitieve Subsidie Praktijkleren studiejaar 2019 /2020

Werkgevers die praktijkplaatsen bieden aan mbo-leerlingen kunnen in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Praktijkleren. De subsidieaanvraag vindt plaats na afloop van het schooljaar. Werkgevers kunnen subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voorschot

Vanwege de coronacrisis is het op dit moment al mogelijk om een voorschot aan te vragen voor de subsidie. Met deze voorschotregeling wil het kabinet werkgevers tijdens de coronacrisis tegemoet komen voor al gemaakte begeleidingskosten en bevorderen dat praktijkleerplaatsen in het mbo kunnen blijven bestaan.

Een voorwaarde voor het voorschot is dat de werkgever begeleiding heeft gegeven aan een BBL-leerling in de periode van 1 augustus 2019 tot en met 31 maart 2020. Daarnaast gelden voor het voorschot dezelfde voorwaarden als voor de bepaling van aanspraak op de definitieve subsidie: de aanvrager moet een door SBB erkend leerbedrijf zijn dat tijdens het studiejaar 2019/2020 één of meer BBL’ers heeft begeleid.

Een voorschotaanvraag kan tot en met 30 juni 2020 17:00 uur, elektronisch worden ingediend op www.mijn.rvo.nl/praktijkleren.

Definitieve aanvraag

De definitieve subsidieaanvraag is mogelijk van 1 juli tot en met 16 september 2020, 17:00 uur. Ook de werkgevers die een voorschot hebben aangevraagd zijn verplicht om een definitieve aanvraag in te dienen.

Meer informatie over de Subsidie Praktijkleren is te vinden op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-praktijkleren.

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.