Bandenwissel

Bandenwissel

In een werkplaats komt lichamelijke belasting veel voor. Denk aan ongunstige werkhoudingen, veel kracht zetten, zwaar tillen, duwen en trekken. Meestal is de rug de klos, maar ook schouders, heupen en knieën kunnen overbelast raken. Een beetje spierpijn is niet erg, maar chronische (rug)klachten des te meer. Met handige bandenwisseltips en een heuse training voor lichamelijke belasting weet je straks hoe het moet!

Motoren-29

Sjouwen met zware banden vergt veel van het lichaam. Wat kun je doen om het wisselen van banden lichter te maken? Ergonomisch specialist Huub Pennock van Ergo-balans geeft 3 tips.

  1. Plek: verminder het aantal keer dat je banden moet tillen en verklein de afstand van het tillen. Leg de banden in één keer op de goede plek: voorkom dat je stapels banden tussendoor moet verplaatsen. Iedere meter die daarvoor afgelegd moet worden kost immers tijd en energie.
  2. Hulpmiddelen: het wisselen van de banden is zwaar werk en kan belastend zijn voor je rug. Gebruik hier hulpmiddelen voor, ook als het erg druk is.
  3. Training: Voorkom lichamelijke klachten in de toekomst, zoals rugpijn of een zere schouder. Doe nu de gratis online training Lichamelijke Belasting. Daarin leer je van alles over zwaar werk, goed tillen en zuinig zijn op je lijf. Tips waar je je hele leven plezier van hebt! Je kunt deze training zowel op je werk als thuis doen. En: de training duurt maar 15 minuten!
image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.