Be Prepared

Het is snel schakelen in deze veranderende tijden. Keep on moving! Zo geef je jezelf een voorsprong.

Dé maart challenge

On the move!

Het was de hit van afgelopen zomer, het programma We Zijn Er Bijna. Ouderen die met hun camper of caravan door Europa toeren voor een fijne vakantie. En elke keer maar weer met die mover in de weer om de caravan precies op de juist plek te manoeuvreren.

Hoe snel dat nou echt gaat met zo’n mover wilde vlogger Jelle wel eens checken. Daarom trok hij naar Caravanlife Gorter in Zeeland om ze het vuur aan de schenen te leggen met de challenge van deze maand. Hoe snel manoeuvreren ze een caravan over een kort parcours? Laat hieronder jouw antwoord achter en misschien win jij dan wel die Classic Weber barbecue. Perfect voor bij de caravan!

Minuten
:
Seconden
:
Honderdsten

Caravan Bonaparte

De eerste caravan was van Napoleon

Napoleon Bonaparte, gebruikte tijdens zijn bewind een stafwagen die verdacht veel leek op de caravan van nu. In het begin van de 19e eeuw reisde de zelfgekroonde keizer van veldslag naar veldslag. Is dit de reden dat we het nu in de vakantie hebben over een invasie van caravans op de snelweg?

Het principe van de caravan is simpel: het is een rijdende wagen waar je ook in kunt slapen. Toch zijn de caravans die anno 2020 naar Frankrijk rijden veel meer dan dat. Een moderne caravan heeft schokbrekers, elektriciteit, een eigen WC en stromend (warm!)water. Het is een compleet huis op wielen. Alleen al in Nederland zijn er ongeveer 440.000 caravans en jaarlijks komen er meer dan 6.000 bij.

Iemand die een 19e eeuwse kar repareerde, was waarschijnlijk goed met hout en paarden. Maar mensen reizen steeds weer op nieuwe manieren en de vervoersmiddelen veranderen in de loop van de tijd. Dus wie op de weg wil blijven, moet zich daarop voorbereiden.

Kan jij je voorstellen hoe jouw functieomschrijving er over 10 jaar uitziet? Soms is het lastig in te schatten, maar toch kan je nu al wat zeggen over de technieken, vaardigheden en talenten die je goed kan gebruiken in de mobiliteitsbranche van de toekomst.

Wil je meer weten? Wij hebben alvast een aantal nieuwe taakomschrijvingen gemaakt. Zo kun jij zien of je klaar bent voor de caravan, fiets, auto of supertruck van de toekomst.

Check jouw toekomst hier

icon

Ontwikkelen en groeien in je werk

Je groeit elke dag een beetje in je werk. Maar welke kant groei je eigenlijk op? Waar wil je naartoe? Wij laten je zien hoe je je loopbaan richting geeft.

Ontwikkel jezelf

Voordat je vertrekt...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!