November special

Smartphone op wielen

Slim verbonden

Connected cars zijn verbonden met het internet. Ze verzamelen data en informatie. Over de technische staat van de auto, de rijstijl van de bestuurder, het brandstofverbruik en op welke locaties het voertuig is geweest. Dankzij die data is het mogelijk onderhoudsvoorspellingen te doen. Of software-updates en diagnoses op afstand te verrichten. Wat betekent dit voor jouw manier van werken? Komen connected cars straks nog wel in de werkplaats?

Welke technieken kun je straks op jouw hefbrug verwachten?


Kicken op connectivity
Connectivity biedt de bestuurder veel gave mogelijkheden! Wist je al dat…

  • Audi met een nieuwe technologie bezig is die passagiers een bijzondere virtuele ervaring geeft? Dankzij een internetverbinding lijkt het alsof je niet in een auto maar in een ruimteschip zit. Ben je ineens verwikkeld in een intergalactisch gevecht met TIE fighters. Stuurt de auto naar links? Dan beweegt jouw virtuele ruimteschip mee. Van het kleinste hobbeltje tot plotseling remmen: alles in de echte wereld wordt vertaald naar de virtuele wereld.
Nieuwe technologie van Audi
Audi's virtuele ruimteschip
  • Volvo een systeem van camera’s en sensoren heeft ontwikkeld dat de bestuurder in de gaten houdt? Wordt iemand tijdens het rijden onwel, dan verlaagt het systeem de snelheid van de auto, brengt de auto tot stilstand en parkeert zelfstandig in.
  • rij-assistentie voor motorfietsen veel technische uitdagingen met zich meebrengt? Kan het eigenlijk wel? En hoe werkt het dan? AMT legt het jou uit.
  • in Canada een fiets is gemaakt die je hartslag en aantal verbrandde calorieën uitleest? Vet! – Of juist minder vet : ). Ook praktisch is de connected startonderbreker die Gazelle ontwikkelt voor nieuwe e-bikes.
  • autorijden bijna verandert in een 3D-spel met de Augmented Reality Head-up display in de nieuwe Volkswagen ID.3? Het navigatiesysteem projecteert virtuele pijlen op de weg zodat je precies weet waar je naartoe moet. Ook worden medeweggebruikers gehighlight en zie je een virtuele finishvlag op de plek van bestemming. Hoe dat werkt? Bekijk het filmpje!
Het navigatiesysteem van de nieuwe Volkswagen ID.3 projecteert virtuele pijlen op de weg

Nieuwe technologie werkt net ff anders

Nieuwe technieken beïnvloeden jouw manier van werken, dat is wel duidelijk. Onderhoud en reparaties uitvoeren verandert. Voor elke auto geldt dat vakkundig onderhoud alleen mogelijk is als je de auto zelf kunt uitlezen. Waar haal je de juiste technische informatie vandaan? En hoe zit het met OEM-data?

‘Over 800 meter staat in de bocht een auto met pech’. Dat is informatie waar je als bestuurder wat aan hebt! Hoe deze connected car technologie van de nieuwe Ford Puma werkt? Bekijk het hier!

Gaan auto’s zichzelf repareren?

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de Booster nieuwsbrief!

  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Voordat je vertrekt...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!

  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.