Booster Magazine

Zo word je de beste automonteur van Europa

Technische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op, terwijl auto’s steeds minder vaak in de werkplaats komen. Arno Mennink weet hoe je in zo’n continu veranderend speelveld het verschil blijft maken. De beste Mitsubishi-technicus van Europa geeft je 6 tips om de beste automonteur van Europa te worden.

 1. Bouw verder op kennis en talenten die je in huis hebt

Ga bij jezelf en je omgeving te rade en stel steeds de vraag: waar ben ik goed in? Misschien heb je ze zelf nog niet onderkend of kun je een verrassende link met je hobby leggen.

 1. Vraag feedback

Om je talenten en werkniveau te ontdekken heb je zelfkennis nodig. Maar de beoordeling door een collega of leidinggevende is minstens zo belangrijk. Vraag om feedback. Het helpt je om doelgericht met je loopbaan bezig te zijn. Koester de complimenten en ga verstandig om met verbeterpunten.

 1. Blijf jezelf continu doorontwikkelen

Je carrière bepaal je zelf, maar het werk dat je doet wordt sterk beïnvloed door de ontwikkelingen op jouw vakgebied. In de techniek volgen de veranderingen elkaar in een razend tempo op. Zonder doorontwikkeling loop je al snel hopeloos achter op collega’s die er wél voor kiezen om bij te blijven.

 1. Toon lef en zorg dat je altijd actief met je vak bezig bent

Je hebt je carrière voor het grootste deel zelf in de hand. Heb je het gevoel dat je toe bent aan een nieuwe stap? Bespreek dit dan met je leidinggevende. Een carrièrestap betekent soms wel dat je weer de schoolbanken in gaat. Maar vergeet niet: doorleren kan een enorme energy boost geven.

 1. Deel je kennis met anderen

Het delen van kennis is niet alleen goed voor de kwaliteit van het werk dat je met collega’s levert, het zorgt ook voor een goede sfeer in het bedrijf. En dat leidt weer tot meer plezier in je werk en een beter resultaat.

 1. Zorg dat je apparatuur en documentatie altijd up to date zijn

Voor een klant is niets zo vervelend als dat hij of zij de werkplaats verlaat zonder dat het probleem is opgelost. Met de juiste apparatuur en documentatie kun je effectiever een diagnose stellen en de klant sneller én tevreden weer op weg helpen. Kijk ook eens op een forum of de storing al eens ergens besproken is.

Wil jij ook de beste automonteur van Europa worden?

Bekijk dan eens de OOMT-toolbox voor nog meer praktische tips en zet de volgende stap in je carrière.

Naar de OOMT-toolbox

Dit is de grote kopregel
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sagittis lacinia ultricies. Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Dit is de grote kopregel
 • Dit is een bullet list item 1
 • En dit is item nummer 2
 • Item nummer 3 zit tussen 2 en 4
 • Nummer 4 komt dus hier
 • Item nummer 5 is aan de lange kant
 • Nummer 6 is de uitsmijter