Branchemedewerker Basis Tweewielers

Laat jouw vakmanschap erkennen

Veel (startende) medewerkers in de tweewielerbranche hebben nog nooit erkenning gekregen voor hun vakmanschap. De schoolopleidingen, het Ervaringscertificaat (EVC) en het uitgebreide examen Branchespecialist Tweewielers sluiten onvoldoende bij hen aan.

OOMT heeft daarom als opstap naar Branchespecialist Tweewielers het examen Branchemedewerker Basis Tweewielers ontwikkeld. Medewerkers krijgen inzicht in hun talenten, waar ze staan, hoe zij zich als beginnend fietstechnicus al ontwikkeld hebben en waar ze zich nog verder in kunnen bekwamen.

Het examen

Het examen bestaat uit de volgende drie technische werkorders:

Kerntaak 1: Reparatie uitvoeren

De beoordelaar speelt de rol van een klant. De deelnemer neemt de fiets van de klant in ontvangst en krijgt duidelijke informatie over de klacht. Vervolgens wordt de fiets gerepareerd.

Kerntaak 2: Onderhoudsbeurt uitvoeren

De deelnemer voert een onderhoudsbeurt uit aan een eenvoudige fiets volgens een checklist.

Kerntaak 3: Afleveringsklaar maken ven accessoires monteren

De deelnemer maakt een eenvoudige fiets of E-Bike volgens een checklist afleveringsklaar. Of de deelnemer voorziet het besturingssysteem van een E-Bike van persoonlijke informatie en/of persoonlijke instellingen.

Na afronding houdt de beoordelaar met de deelnemer een eindgesprek. Daarbij licht de beoordelaar zijn beoordelingen toe en geeft de deelnemer toelichting op de manier van uitvoering van de onderdelen. Vervolgens krijgt de deelnemer het eindresultaat per kerntaak.

Tarieven

De kosten voor het examen Branchemedewerker Basis Tweewielers bedragen € 370,-. OOMT vergoedt de kosten voor OOMT-aangesloten bedrijven volledig. U ontvangt alleen een factuur voor de BTW

Meer informatie of aanmelden

Neem via info@tweewieleracademy.nl contact met ons op of bel op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur met 030 – 608 79 31.

 

Dit is de grote kopregel
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sagittis lacinia ultricies. Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Dit is de grote kopregel
  • Dit is een bullet list item 1
  • En dit is item nummer 2
  • Item nummer 3 zit tussen 2 en 4
  • Nummer 4 komt dus hier
  • Item nummer 5 is aan de lange kant
  • Nummer 6 is de uitsmijter