Branchespecialist Tweewielers

Er zijn op dit moment veel bekwame fietstechnici werkzaam die nog geen erkenning voor het niveau van hun vakmanschap zwart op wit hebben.

Daarom heeft OOMT het examen Branchespecialist Tweewielers laten ontwikkelen. Een examen op basis van de praktijk in de fietsenbranche. Wanneer je het examen Branchespecialist Tweewielers met goed resultaat aflegt wordt jouw kennis en vakmanschap omtrent fietstechniek erkend.

Wanneer uw medewerker het examen Branchespecialist met goed resultaat aflegt heeft u een erkend vakman in dienst. Iets om trots op te zijn.

U weet welke medewerker Branchespecialist kan worden. IBKI is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Branchespecialist toetsen. Voor meer informatie kijkt u op www.ibki.nl. Of download hier een uitgebreide beschrijving en bespreek het met uw medewerker.

Het examen

Het examen is gebaseerd op de dagelijkse praktijk van een fietstechnicus. Daarom zijn er ook geen proefexamens beschikbaar of nodig. Het examen bestaat uit vier onderdelen, de vier kerntaken van een fietstechnicus.

Kerntaak 1: Diagnose stellen en reparatie uitvoeren
Kerntaak 2: Een onderhoudsbeurt uitvoeren
Kerntaak 3: Een fiets afleveringsklaar maken en accessoires monteren
Kerntaak 4: Fiets en onderdelen verkopen

Beoordeling

Na afloop van het examen houdt de technische beoordelaar een eindgesprek met de deelnemer waarin wordt gekeken hoe de kerntaken uitgevoerd zijn. De uitslag is daarna meteen bekend.

Mogelijkheid herexamen

Als een deelnemer één of meerdere kerntaken onvoldoende heeft uitgevoerd, kan binnen een half jaar voor deze delen een herexamen worden afgelegd.

Vragen?

Neem via info@ibki.nl contact met ons op of bel op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur met 030 – 608 77 66.

Dit is de grote kopregel
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sagittis lacinia ultricies. Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Dit is de grote kopregel
  • Dit is een bullet list item 1
  • En dit is item nummer 2
  • Item nummer 3 zit tussen 2 en 4
  • Nummer 4 komt dus hier
  • Item nummer 5 is aan de lange kant
  • Nummer 6 is de uitsmijter