CAO nieuws Nieuw principe cao-akkoord bereikt
18-03-2022

Nieuw principe cao-akkoord

Er is een nieuwe cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf 2022 – 2023. Ook is er algemeenverbindendverklaring (avv) aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De avv-procedure duurt enkele weken. Met deze verklaring geldt de cao voor alle bedrijven en hun werknemers in de branche. Zodra de cao algemeen verbindend is verklaard, wordt het nieuwe cao-boekje gepubliceerd.

Dit zijn de hoofdpunten uit het akkoord.

  • Afgesproken is dat de lonen in de sector per 1 juni 2022 met 2,3 procent worden verhoogd en op 1 januari 2023 met 100 euro bruto per maand (dat is ongeveer 4 procent bij een gemiddeld salaris). Voor parttimers wordt dit bedrag evenredig aan de omvang van het dienstverband berekend.
  • Het dagvenster kan worden aangepast als hierover overeenstemming is bereikt tussen de werkgever en de vakbonden of het medezeggenschapsorgaan.
  • 5 mei wordt een vrije dag in de branche.
  • De cao krijgt een looptijd van 1 april 2022 tot en met 31 oktober 2023 (19 maanden)

Het principe akkoord wordt nu voorgelegd aan de achterban van de cao-partijen. Eind april 2022 wordt instemming van alle partijen verwacht.

 

 

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash YYYY
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

DD dash MM dash YYYY
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.