CAO nieuws NOW regeling nu aan te vragen
02-04-2020

NOW regeling nu aan te vragen

De overheid heeft de tijdelijke NOW-regeling bekend gemaakt. Dit is een tegemoetkomingsregeling voor de loonkosten van werkgevers.

Deze noodmaatregel heeft ten doel om werkgevers die een zware terugval van de omzet verwachten van ten minste 20%, via een subsidie te ondersteunen bij het in dienst houden van hun werknemers. Het UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen.

De subsidie wordt in principe gebaseerd op de loonsom van januari 2020 en bedraagt per maand maximaal 90% van de loonsom over januari 2020. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de hoogte van de omzetdaling. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen drie tot vier weken na indiening van de aanvraag een voorschot verwachten van 80% van de tegemoetkoming.

De aanvraagperiode loopt tot en met 31 mei 2020. De mogelijkheid om de noodmaatregel te verlengen met drie maanden wordt in de regeling open gehouden. Dit zal voor 1 juni 2020 worden besloten.

Klik hier om de regeling te raadplegen.

Bent je op zoek naar een heldere uitleg over de NOW? BOVAG zet alle aandachtspunten van de NOW-regeling voor je op een rij. Woensdag 8 april om 17.00 uur kunt je live het webinar volgen over de NOW.

Klik hier voor veelgestelde vragen over de NOW-regeling.

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.