Cao Cao medewerkers Cao medewerkers – Medezeggenschap

Medezeggenschap

Inspraak van medewerkers is waardevol. Door inspraak krijgen werknemers een stem binnen de onderneming. Dit past bij de moderne zelfbewuste werknemer, die meer wil dan eenvoudigweg zijn dagelijkse karwei te verrichten. Ook voor de directie is inspraak van medewerkers interessant. Er is meer wederzijds begrip en draagvlak voor beslissingen en medewerkers krijgen een beter inzicht in de bedrijfsprocessen. En dat leidt tot een beter product, een betere dienstverlening aan klanten en dus aan betere bedrijfsresultaten. Ondernemingen hebben ondernemende medewerkers nodig om een goede concurrentiepositie te krijgen en te behouden.

Het gaat bij inspraak niet alleen om mee weten (geïnformeerd worden) en meepraten, maar ook om meedenken (advies geven) en in sommige gevallen om meebeslissen. Inspraak kan verschillende vormen hebben, bijvoorbeeld een gestructureerd werkoverleg maar ook medezeggenschap (een ondernemingsraad of een personeelsvertegenwoordiging).

Kijk ook eens op de website van de SER, een vraagbaak op het gebied van medezeggenschap voor werknemers, bestuurders en professionals op het gebied van medezeggenschap.

 

Over de cao

Een cao is een collectieve arbeidsovereenkomst. BOVAG en de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie zijn de partijen die de arbeidsvoorwaarden cao afsluiten. De looptijd van deze cao was van 1 november 2014 t/m 31 oktober 2018. Op dit moment lopen de onderhandelingen voor een nieuwe cao: tot die tijd gelden de voorwaarden uit de afgelopen cao. Houd deze website in de gaten voor actuele ontwikkelingen.

Heb je vragen over de cao? Kijk in het cao-boekje 2014-2018 of neem contact op met een van de volgende partijen.

Werknemers kunnen contact opnemen met de bonden die betrokken zijn bij het cao-akkoord of bellen met de vakbond waar ze lid van zijn.

 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.