Cao Cao Sociaal Fonds MvT en cao AVIM

Cao Sociaal Fonds MvT en cao AVIM

Naast de arbeidsvoorwaarden cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) is er ook de cao Sociaal Fonds MvT.

Heffingspercentage

Deze cao biedt de basis om bij bedrijven periodiek een heffing te mogen doen voor o.a. opleidings-en ontwikkelingsdoeleinden. Cao-partijen hebben de stichting OOMT in het leven geroepen die vakmensen wil helpen vooruit te kijken en beter te worden, met het oog op morgen.

Van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 bedraagt het percentage van de heffing 0,7%. Zoals gebruikelijk zal specifiek voor de sectoren autoverhuur en motorenrevisie het verlaagde percentage gelden van 0,45%. Het grensbedrag voor de premieberekening bedraagt in 2019 (net als bij pensioenfonds PMT) € 74.327,-.

Cao AVIM

Er is ook nog de cao voor Aanvullend Invaliditeitspensioen Metaal en Techniek (AVIM). Hiermee worden de nadelige gevolgen van de wetgeving voor (arbeidsongeschikte) medewerkers opgevangen in de vorm van aanvullende verzekeringen. De NV Schade voert deze verzekeringen uit. De werkgever dient de medewerker hierover te informeren. De individuele medewerker(s) beslissen vervolgens zelf of ze deze verzekeringen willen afsluiten.

Heb je vragen over de cao? Kijk in de cao 2018-2020 of neem contact op met een van de volgende partijen.

Werkgevers kunnen bellen met BOVAG ledenadvies: 030 65 95 300 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 uur – 17. 00 uur).

Werknemers kunnen contact opnemen met de bonden die betrokken zijn bij het cao-akkoord of bellen met de vakbond waar ze lid van zijn.

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.