Cao Informatie over de cao Re-integratie subsidies

Re-integratie subsidies

Wie na een langdurig ziekbed weer aan de slag wil moet re-integreren. Dat is niets anders dan het proces van ‘weer aan het werk gaan’. In het ideale geval pakt de werknemer zijn oude functie weer op, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk om de re-integratie goed aan te pakken.

Kan een werknemer die al wat langer ziek is zijn eigen werk nog wel weer doen?

Als daar twijfel over bestaat, geeft de re-integratietoets antwoord. De toets beantwoordt zelfs meer vragen. Bijvoorbeeld ook: “Wat is ervoor nodig, om iemand zijn eigen werk weer te kunnen laten hervatten? ” En: “Als een werknemer niet terug kan naar zijn eigen werk, is er dan misschien ander werk in het bedrijf dat hij wel zou kunnen doen?” De re-integratietoets maakt duidelijk wat de opties zijn. En dat is kennis waar zowel werkgever als werknemer wat aan hebben. De maximale vergoeding voor een re-integratietoets bedraagt € 550,-. Klik hier voor het aanvraagformulier

Re-integratievergoeding

Er zijn ook mogelijkheden voor vergoeding bij re-integratie. Er zijn drie subsidieregelingen beschikbaar:

  • Tegemoetkoming van 25% (maximaal € 1.250) in de kosten van het re-integratiebedrijf. Als een werknemer niet kan terugkeren in het eigen bedrijf en werkgever en werknemer besluiten om de hulp in te roepen van een erkend re-integratiebedrijf, krijgt de werkgever 25% van de kosten van dit bedrijf (tot maximaal € 1.250) vergoed. Klik hier voor het aanvraagformulier.
  • Re-integratiebijdrage van maximaal € 1.250. Als een werknemer uit dienst treedt en binnen 24 maanden na de eerste ziektedag bij een ander bedrijf passend werk heeft gevonden (met behulp van een erkend re-integratiebedrijf) dan ontvangt de ‘oude’ werkgever € 1.250, waarvan € 500 bestemd is voor de ‘oude’ werknemer. Klik hier voor het aanvraagformulier.
  • Individueel re-integratiebudget van maximaal € 1.000. Als een werknemer in dienst kan blijven bij de eigen werkgever, maar als daarvoor extra investeringen nodig zijn, krijgt de werkgever maximaal € 1.000. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Neem voor meer contact over deze subsidieregelingen contact op met de Bedrijfsraad.

 

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
Voordat je vertrekt...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!