Cao Informatie over de cao Re-integratie subsidies

Re-integratie subsidies

Wie na een langdurig ziekbed weer aan de slag wil moet re-integreren. Dat is niets anders dan het proces van ‘weer aan het werk gaan’. In het ideale geval pakt de medewerker zijn of haar oude functie weer op, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk om de re-integratie goed aan te pakken. Om dit mogelijk te maken zijn er in onze branche diverse re-integratie vergoedingen beschikbaar.

  • Subsidie kosten re-integratiebedrijf. Als een medewerker niet kan terugkeren in het eigen bedrijf en werkgever en medewerker besluiten om de hulp in te roepen van een erkend re-integratiebedrijf, dan krijgt de werkgever een tegemoetkoming van 50% van de kosten van het re-integratiebedrijf van maximaal  €2.500,-. Klik hier voor het aanvraagformulier.
  • Subsidie succesvol tweede spoor. Als een medewerker uit dienst treedt en binnen 24 maanden na de eerste ziektedag bij een ander bedrijf passend werk heeft gevonden (met behulp van een erkend re-integratiebedrijf) dan ontvangt de ‘oude’ werkgever maximaal €2.500,-waarvan € 1.000 bestemd is voor de ‘oude’ werknemer. Klik hier voor het aanvraagformulier.
  • Subsidie investering re-integratie werknemer. Als een medewerker in dienst kan blijven bij de eigen werkgever, maar als daarvoor extra investeringen nodig zijn, krijgt de werkgever de beschikking over een individueel re-integratiebudget. Dat is maximaal € 2.000.  Klik hier voor het aanvraagformulier.
  • Re-integratietoets. Voor de re-integratietoets die uiterlijk 31 oktober 2020 is uitgevoerd kon tot uiterlijk 31 december 2020 een subsidie worden aangevraagd.

Neem voor meer informatie over deze subsidieregelingen contact op met de Bedrijfsraad.

 

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!

  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.