Hoe maak je het functioneringsgesprek gemakkelijker?
15-01-2020

Hoe maak je het functioneringsgesprek gemakkelijker?

Functioneringsgesprekken: voor veel leidinggevenden een verplicht nummer. Het kost veel tijd en energie en wat levert het op? Sommigen vinden het bovendien lastig om een functioneringsgesprek te voeren. Niet gek dat ze er soms voor kiezen om het helemaal niet te doen. Hoe maak je deze gesprekken met je medewerker leuker, makkelijker en beter?

Tijdens de OOMT-kennissessie op Auto Prof – AMT Live (11- 13 februari in Gorinchem) biedt Lucienne Samuels (een ervaren organisatieadviseur en -psycholoog die in opdracht van OOMT al bij verschillende autobedrijven aan tafel heeft gezeten) samen met een OOMT-coach concrete handvatten om op een andere, makkelijke en zinvolle manier met uw medewerkers in gesprek te gaan

De voorbereiding en verslaglegging van functioneringsgesprekken kost veel tijd. Samuels vertelt hoe het anders kan: “Het begint met tweerichtingsverkeer. Leg de regie bij je medewerkers; laat hen mee bepalen welke onderwerpen wanneer op de agenda moeten komen.En heb het over dingen die er echt toe doen. Als je regelmatig goede gesprekken voert, maak je het traditionele functioneringsgesprek eigenlijk overbodig.”

Het is een van de trends waarover Samuels vertelt tijdens deze praktische sessie. Ze maakt de nieuwe aanpak concreet met een praktische tool die u in uw eigen bedrijf kunt gebruiken. Ook gaat ze in op de (on)zin van verslaglegging en het belang van duurzame inzetbaarheid.

 

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.