Waarom ontwikkeling van je team belangrijk is

Onze branche verandert voortdurend. Niet alleen de voertuigen zelf worden gecompliceerder, ook de onderdelen en reparaties ervan. Dat dwingt je medewerkers om zich te ontwikkelen en te blijven leren. Krijgen ze daar de kans voor in jouw bedrijf?

De technologische ontwikkelingen gaan snel en niet iedereen beschikt al over de vaardigheden die er nodig zijn in de toekomst. Met de juiste leercultuur houd je je medewerkers én organisatie up-to-date.

Aandacht voor ontwikkeling

Je wilt natuurlijk dat je medewerkers meegroeien en blijven leren om de veranderingen in de branche bij te kunnen benen. Of je nu twee of tweehonderd medewerkers in dienst hebt, het is verstandig voortdurend alle medewerkers te ontwikkelen. Dit helpt namelijk de effectiviteit en het succes van zowel je organisatie als de medewerkers te verhogen. Win-win.

5 redenen om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers

 1. Loyale medewerkers
  Een investering in de ontwikkeling van je medewerkers, zorgt vaak voor veel loyaliteit. Ook zal het de reputatie van je organisatie goed doen.
 2. Toekomstbestendigheid
  Medewerkers die zich blijven ontwikkelen, kunnen beter inspelen op de veranderingen in de branche en helpen jouw organisatie toekomstbestendig te blijven.
 3. Gemotiveerde teamleden
  Wanneer jouw medewerkers gemotiveerd zijn, zijn ze innovatief, energiek en betrokken. Dat zorgt voor een betere werksfeer en betere werkprestaties.
 4. Productiviteit verhogen
  Betrokken en gemotiveerde werknemers zijn productiever.
 5. Voordeel behalen t.o.v. concurrentie
  De klant van nu stelt steeds hogere eisen. Medewerkers die hun kennis en vaardigheden bijwerken, kunnen aan deze eisen blijven voldoen. Dit levert verbeterde klantenservice en klanttevredenheid op.

 

Wil je weten wat er nodig is om jouw team nog beter te laten functioneren? Schakel kosteloos een adviseur werkgeverschap in!

Stimuleer blijven leren

Het ontwikkelen van je medewerkers is dus een uitstekende investering. Wereldwijd ziet inmiddels een flinke meerderheid van de werkgevers (70 procent) de meerwaarde van blijvend leren, blijkt uit onderzoek. Voor de coronacrisis lag dit nog schrikbarend laag (29 procent).
Goed, de wil is er maar hoe stimuleer en faciliteer je de ontwikkeling van je medewerkers? Dat kan op verschillende manieren.

 • Faciliteer de zelfregie

Dit is niet een kwestie van verantwoordelijkheid bij medewerkers leggen, maar hen ook goed faciliteren. Dit doe je door het vergroten van de bewustwording, een goede geprekscyclus en door te zorgen voor passende ontwikkelmogelijkheden.

 • Goede voorbereiding

Mensen houden over het algemeen niet van organisatieveranderingen die een ander leer- of ontwikkelgedrag verlangen. Voorkom dat de hakken in het zand gaan door tijdig je medewerkers te informeren. Zorg voor een goede en duidelijke communicatie. Leg uit waarom het belangrijk is dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen en hoe je dit wilt gaan aanpakken.

 • Passend leeraanbod

Klinkt logisch maar zorg voor een passend leeraanbod. Verschillende mensen leren op verschillende manieren. Niet ieder leertraject is voor iedereen geschikt. Voor de een werkt e-learning en voor de ander een praktijkles. Bespreek dit met je team.

 • Doel

Kijk naar de talenten, drijfveren en interesses van je medewerkers. Zijn deze te verbinden met de doelen van je organisatie of het team waar ze in zitten? Een belangrijke succesfactor is dat jouw medewerkers een duidelijk doel krijgen om naartoe te werken.

 

Sommige dingen zijn makkelijker gezegd dan gedaan. Dat weten we. En daarom zijn er ook OOMT-adviseurs werkgeverschap. Zo’n adviseur, gespecialiseerd in de mobiliteitsbranche, gaat graag én kosteloos met je in gesprek en helpt je om een gezond leerklimaat te realiseren.

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

 • Telnr. 0800 0155
 • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.