Blog mystery guest

Hoe gastvrij is de mobiliteitsbranche? Het antwoord op deze vraag komt van de mystery guest. In blogs en in Booster magazine lees je voorbeelden uit de praktijk en worden concrete tips gegeven.

Rond is een uitdaging

Vanuit de vele bedrijven die ik heb bezocht en de ervaring die ik daar heb opgedaan ben ik tot de conclusie gekomen dat rond een uitdaging is. Ik heb het dan niet over de vorm van de balie, het parkeerterrein of de showroom maar over de tafel in de ontvangstruimte.

Dit is de plek waar een klant kan wachten terwijl u aan de slag gaat met de auto. Een ronde tafel nodigt uit tot interactie en het doet ook een beetje terugdenken aan het kringgesprek op de basisschool. Iedereen kan zich dit moment denk ik nog herinneren: op maandag zaten we met zijn allen in een kring (een rondje!) en mochten we vertellen wat we het weekend hadden beleefd. Een moment wat niet voor alle kinderen, inclusief mijzelf, een hoogtepunt was. Voor de klanten die wat op mij lijken is een ronde tafel daarom dus minder prettig.

De reden dat een ronde tafel in de horeca bijvoorbeeld wel werkt is simpel: daar kiezen we ons gezelschap. De ronde tafel is dan ideaal omdat deze verbindt. De sfeer is veel intiemer omdat je iedereen kunt aankijken. Aan een lange rechte tafel is het contact vrijblijvender. En dat is precies de reden waarom een lange tafel in de ontvangstruimte beter zal werken dan rond. U geeft de klant de mogelijkheid om in alle rust een eigen plekje te zoeken om te wachten of te werken.

Wachtend op de auto bij de garage is nu eenmaal niet een plek waar (de meeste!) klanten zitten te wachten op verbinding of veel interactie met andere klanten. Wel op een plek waar ze aan een lekkere bak koffie in alle rust de krant kunnen lezen of kunnen werken.

Meld je aan

Weten hoe gastvrij jouw bedrijf is? Meld je aan voor de GastvrijheidsCheck.

Meld je aan!

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.