Veilige werkplek: gevaarlijke stoffen

De veiligheid en gezondheid in de werkplaats zouden niet alleen een onderwerp voor de preventiemedewerker moeten zijn. Maak er een gezamenlijk streven van. Hang de tipkaarten op, werk nieuwe mensen goed in en leer iedereen dat het goed is om collega’s feedback te geven, op een opbouwende manier.

Minder schadelijke varianten

In onze branche wordt regelmatig met gevaarlijke stoffen gewerkt, denk bijvoorbeeld aan ontvetters, remreinigers of lijmen en kitten. Maar stoffen die bij het werk ontstaan zoals lasrook en DieselMotorenEmissie (DME) zijn schadelijk voor je gezondheid. Het is dus belangrijk om blootstelling aan deze stoffen zoveel mogelijk te voorkomen; zeker bij de zogenaamde CMR-stoffen die kankerverwekkend zijn, onze genen kunnen veranderen of schadelijk zijn voor voortplanting of het nageslacht. Dat kan als eerste door ze te vervangen door minder schadelijke varianten. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je met de gevaarlijke stoffen omgaat, die je gebruikt

Deelbranches: kijk verder in de arbocatalogus

Voor de onderstaande deelbranches zijn in de Arbocatalogus oplossingen te vinden voor het vervangen van gevaarlijke stoffen en wat je moet doen bij het gebruik van gevaarlijke stoffen:

Meer weten? Kijk in de Arbocatalogus

 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.