Veelgestelde vragen over de RI&E

 • Werken mijn medewerkers veilig?

  In onze branche zijn een aantal Arbo risico’s waar je alert op moet zijn. Dat heeft te maken met het werken met machines of gevaarlijke stoffen, maar het kan ook te maken hebben met gezondheid. Schadelijk geluid bijvoorbeeld, of lichamelijke belasting. Werkgevers hebben de wettelijke plicht om hun medewerkers hierover goed te informeren

  Om uw medewerkers in een keer op de hoogte te brengen van alle Arbo risico’s in het werk is een speciale online training gemaakt. Binnen 30 minuten worden je medewerkers geïnformeerd over alle belangrijke risico’s van het vak. De training bevat ook handige filmpjes en praktische vragen en kun je gewoon achter de computer doen.

 • Is een preventiemedewerker in mijn bedrijf wettelijk verplicht?

  Elk bedrijf met werknemers in dienst moet een preventiemedewerker aanstellen. Dat is wettelijk verplicht. De preventiemedewerker is ‘de spin in het web’ van alle arbozaken. Bij bedrijven met minder dan 25 medewerkers kan de werkgever deze functie vervullen.

 • Wat is een RI&E?

  De RI&E staat voor Risico Inventarisatie & Evaluatie. Een RI&E is eigenlijk twee dingen: een LIJST met alle risico’s in uw bedrijf, en een PLAN voor het oplossen ervan. Met die twee kun je de risico’s voor je medewerkers en je bedrijf terugdringen.

  De Branche RI&E op deze website is helemaal toegespitst op de situatie in jouw eigen deelbranche. Een ander voordeel is dat bedrijven met maximaal 25 personen in dienst deze Branche RI&E niet hoeven te laten toetsen door een extern deskundige, zoals je arbodienst. Dat scheelt dus geld. Een willekeurig andere RI&E heeft dat voordeel niet.

 • Wat is een arbocatalogus ?

  De Arbocatalogus bevat een groot aantal praktische oplossingen om arborisico’s in je bedrijf aan te pakken. De Arbocatalogus is voor alle deelbranches op maat gemaakt en sluit geheel aan op de digitale Branche RI&E. De Arbocatalogus vervangt de wettelijke Arbobeleidsregels.

 • Wat is het verschil tussen de cursus Preventiemedewerker ‘Basis’ en ‘Gevorderd’?

  De cursus ‘Preventiemedewerker Basis’ is een opstartcursus voor iedereen die meer wil weten over gezond en veilig werken. De cursus ‘Preventiemedewerker Gevorderd’ gaat dieper in op het motiveren van collega’s om aan veiligheid te werken. Deze cursus duurt ook 1 dag en is eveneens kosteloos. 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

 • Telnr. 0800 0155
 • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.