Hoe is mijn bedrijf verzekerd?

Als een van je medewerkers ziek wordt, kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Je moet namelijk het loon doorbetalen van deze werknemer en bovendien heb je vervanging nodig. Je kunt je hiervoor verzekeren.

revisie-14

Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Er zijn verschillende manieren om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid van een van je medewerkers.

Bovemij Ziekteverzuimverzekering

Met de Bovemij Ziekteverzuimverzekering kun je je verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. De Ziekteverzuimverzekering zorgt voor de doorbetaling van het loon van je medewerkers gedurende de eerste twee jaar ziekte. De voorwaarden en dekkingen zijn afhankelijk van het type bedrijf dat je runt. 

NV schade

De WIA-beoordeling betekent vaak een flinke inkomensterugval voor medewerkers. De hoogte ervan hangt onder andere af van het loon voor de eerste ziektedag en het loon dat de medewerker theoretisch nog kan verdienen. Om de inkomensterugval te beperken kunnen de medewerker en de werkgever zich verzekeren via NV Schade tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. In de CAO is geregeld dat medewerkers hier automatisch voor verzekerd zijn. 

Subsidie voor re-integratie

Ook zijn er voor werkgevers en werknemers verschillende initiatieven om te helpen bij arbeidsongeschiktheid. Zo zijn er subsidies voor het re-integratietraject en zijn er scholingsmogelijkheden. De OOMT-coaches kunnen je hierin adviseren.

 

 

 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
Voordat je vertrekt...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!