Afspraken uit de cao

Naast de arbeidsvoorwaarden cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) is er ook de cao Sociaal Fonds MvT. Deze cao houdt periodiek een heffing in voor onder andere opleidings- en ontwikkelingsdoeleinden. Voor de uitvoering hebben de cao-partijen de stichting OOMT in het leven geroepen. OOMT helpt vakmensen vooruit te kijken en beter te worden in hun vak.

Heffing Sociaal Fonds, voor ontwikkeling van de sector

Een van de heffingen op je loonstrook draagt bij aan de groei van de hele sector. Naast de cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) is er ook de cao Sociaal Fonds MvT. Deze cao houdt periodiek een heffing in voor onder andere ontwikkelingsdoeleinden. De uitvoering hiervan is het werk van OOMT. OOMT helpt vakmensen vooruit te kijken en beter te worden in hun vak.

Heffingspercentage Sociaal Fonds

Van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018 is het percentage 0,7%. Zoals gebruikelijk geldt specifiek voor de sectoren autoverhuur en motorenrevisie het verlaagde percentage van 0,45%. Het grensbedrag voor de premieberekening is in 2018 (net als bij pensioenfonds PMT)  € 73.711.

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.