Planningsgesprek

Doelen stellen voor het komende jaar

De cyclus van gesprekken met je leidinggevende begint met het planningsgesprek. Hierin leg je samen de plannen voor het komende jaar vast. Je spreekt bijvoorbeeld af wat je wilt leren of bereiken in het komende jaar.

Zo gaat het verder na het planningsgesprek

De afspraken die je in het planningsgesprek maakt, bespreek je in de gesprekken verderop in het jaar. In het functioneringsgesprek bekijk je de tussenstand; in het beoordelingsgesprek het eindresultaat.

Bereid je goed voor

Je kunt natuurlijk afwachten met wat voor doelen je leidinggevende komt, maar doelen van een ander nastreven is veel minder motiverend dan werken aan je eigen doelen. Het is zelfs zo dat werkgevers het steeds meer waarderen als je zelf je route wilt bepalen in je werk. De ‘ondernemende medewerker’ heet dat ook wel: de medewerker die als een ondernemer kijkt naar zijn of haar werk.

3 tips om je voor te bereiden op het planningsgesprek

  1. Jouw groei. Schrijf voor jezelf op wat jij nodig hebt om meer tevredenheid uit je werk te halen. Meer verantwoordelijkheid? Maak het concreter: welke taken zie je voor je? Heb je er een training voor nodig? Welke lijkt je geschikt? Hoe wordt je werk er beter van?
  2. Groei van het bedrijf. Schrijf voor jezelf op wat jij nog meer kunt toevoegen aan het bedrijf. Heb je talenten die nog onbenut worden? En: zie je dingen in het bedrijf die beter kunnen verlopen en die jij kunt oppakken? Schrijf alvast je ideeën op.
  3. Stel haalbare doelen. Je hoeft niet alles in één jaar te bereiken. Pak het Planningsformulier erbij en kijk alvast voor jezelf wat goede doelen zouden kunnen zijn voor dit jaar.
image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.