Nieuwe branche RIE’s voor auto- en bedrijfsautobedrijven
28-05-2020

Nieuwe branche RI&E’s voor auto- en bedrijfsautobedrijven online

In deze geactualiseerde versie zijn belangrijke wijzigingen verwerkt:

  • Er zijn corona maatregelen toegevoegd.
  • De nieuwe arbowet is verwerkt in deze versie, met speciale aandacht voor de rol van de preventiemedewerker bij onder meer het opstellen van de RI&E en contact met de bedrijfsarts.
  • Er is een link gemaakt naar praktische oplossingen in de arbocatalogus, zoals checklists voor machineveiligheid en ondersteuningsmateriaal bij aanpak van werkdruk.
  • Het onderwerp gevaarlijke stoffen (met name kankerverwekkende stoffen zoals DieselMotorEmissie (DME) is aangescherpt.

Elk bedrijf met personeel moet minimaal eens per 3 jaar een Branche RI&E uitvoeren. Het hebben van een RI&E (en een plan van aanpak om problemen op te lossen) is een verplichte basis voor veilig en gezond werken in je bedrijf: met name ook in deze corona tijd een belangrijk aandachtspunt.Gelukkig is het niet nodig om zelf een hele nieuwe Branche RI&E op te stellen. Er zijn op maat gemaakte versies beschikbaar voor alle deelbranches in de mobiliteitsbranche. Medewerkers kennen de veiligheidsrisico’s van dichtbij. Zij vormen dan ook een belangrijke bron van informatie bij het maken van een Branche Risico-Inventarisatie en Evaluatie.

Lees hier hoe je je team kunt betrekken bij het maken van de Branche RI&E.

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.