Ook in 2021 subsidie overheid voor laaggeletterdheid
06-01-2021

Ook in 2021 overheidssubsidies voor laaggeletterdheid

Merk je als leidinggevende dat jouw mensen soms niet staan te springen om het volgen van een cursus of workshop? Dat kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben, maar het kan ook te maken hebben met laaggeletterdheid. Dat betekent dat mensen moeite hebben met lezen of schrijven, het gebruiken van een computer of het snappen van bijvoorbeeld een technische instructie. En daardoor misschien wel onnodig fouten maken op de werkvloer. Wist je dat 1 op de 6 Nederlanders van 16 jaar en ouder laaggeletterd is en dus moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen? Alle reden dus om dit serieus te nemen.

Ook in 2021 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen bij de overheid om te investeren in de basisvaardigheden van je werknemers. Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor de werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen medewerkers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken, efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Wil je hiermee aan de slag?

Wil je actief aan de slag met laaggeletterdheid en duurzame inzetbaarheid van je personeel? Neem dan contact op met één van onze adviseurs werkgeverschap: bel naar de servicedesk op 0800 – 0155 of stuur een mail naar werkgeversadvies@oomt.nl.

Je kunt hier ook direct de subsidie aanvragen bij het ministerie: dat kan tot en met 28 februari 2021.

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.