OOMT zoekt bedrijven voor onderzoek DME
12-01-2022

OOMT zoekt bedrijven voor onderzoek DME

OOMT maakt samen met sociale partners BOVAG, FNV, CNV Vakmensen en De Unie het arbobeleid voor de mobiliteitsbranche. Een belangrijk onderwerp is DME (dieselmotoremissie) in de werkplaats. Uitlaatgassen zijn in zijn algemeenheid ongezond. DME (uitlaatgassen van diesels) zijn zelfs kankerverwekkend. Het is dus belangrijk om de blootstelling aan DME zo laag mogelijk te houden/maken. Om de stand van zaken in de branche op DME te achterhalen, starten we in januari 2022 een nieuwe DME-meting. Voor deze meting zoeken we truckbedrijven, autodealers en onafhankelijke autobedrijven. In totaal hopen we het onderzoek bij 20 bedrijven te kunnen doen. 

Wat houdt deelname aan dit onderzoek in?

  • De meting duurt één werkdag.
  • Het werk in de werkplaats kan gewoon doorgaan: dat moet juist ook om een zo goed mogelijk beeld te geven van de uitstoot op een gemiddelde werkdag.
  • Na afloop ontvang je een korte rapportage over de situatie in jullie bedrijf met adviezen voor verdere verbetering.
  • Van de metingen bij de deelnemende bedrijven wordt één geanonimiseerde brancherapportage gemaakt, die OOMT een beeld geeft van de stand van zaken in de branche.

Interesse?

Input Respondentenbureau werft voor ons de deelnemers aan de DME-meting.Stuur een email met vermelding van je (bedrijfs) naam en telefoonnummer: we nemen dan contact met je op. Mocht je vragen hebben over dit onderzoek, dan kan je natuurlijk ook contact opnemen met onze Servicedesk: 0800-0155

Ik doe mee

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.