Leermeester

In de branche vervullen ruim 7.000 vakmensen de rol van leermeester. Zij dragen dag-in-dag-uit bij aan de talentontwikkeling van hun leerlingen; de vakmensen van de toekomst. Leerbedrijven en leermeesters verdienen daarom bijzondere ondersteuning. Heb jij het in je, het leermeesterschap?

Iedere medewerker kan in principe leermeester worden. Het belangrijkste is dat je als medewerker bij een erkend leerbedrijf werkt, of bij een bedrijf dat erkend leerbedrijf wil worden. En natuurlijk dat je het leuk vindt om te doen! Jongeren begeleiden is namelijk wel een vak apart. Iedere leerling leert op zijn of haar eigen manier. Dat vraagt van een leermeester bijvoorbeeld flexibiliteit, oprechte belangstelling voor de wereld van jongeren en tijd. Vooral veel tijd.

Leermeestertraining

Vakmensen die leerlingen willen begeleiden in uitvoerende beroepen, volgen de Leermeestertraining van Innovam. Tijdens die training wordt ingegaan op diverse aspecten van het werk, zoals:

  • competenties van de leermeester;
  • begeleiding van de leerling;
  • beoordeling van de leerling en het examen

Van leermeester naar LeerMaster

OOMT introduceerde in 2016 het programma ‘LeerMaster’, speciaal voor leermeesters die zichzelf willen blijven verbeteren. Het betekent nogal wat. De focus ligt niet op kennis, maar op de ‘soft skills’ van de leermeester. Dit zijn de eigenschappen waardoor LeerMasters zich onderscheiden van leermeesters.

Wil je meer weten over het programma ‘LeerMaster’? Klik hier voor meer informatie.

Word leermeester. Je werk wordt leuker en je helpt de vaklui van de toekomst!

Leermeesters zijn niet alleen goede technici, verkopers of managers. Een leermeester is ook een coach en mentor. Je rol is belangrijk voor de toekomst van de branche. Je werkt nauw samen met jongeren en velen van hen gaan door het vuur voor hun leerlingen. Inspiratie voor het werk in de mobiliteitsbranche is voor een groot deel afkomstig van de leermeester. Ook leermeester worden?

Schrijf je in voor de leermeestertraining.

Dit is de grote kopregel
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sagittis lacinia ultricies. Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Dit is de grote kopregel
  • Dit is een bullet list item 1
  • En dit is item nummer 2
  • Item nummer 3 zit tussen 2 en 4
  • Nummer 4 komt dus hier
  • Item nummer 5 is aan de lange kant
  • Nummer 6 is de uitsmijter