Loopbaancoaching voor medewerkers

Een loopbaancoach helpt je (vooruit) als je je afvraagt hoe het verder moet met je werk en het verloop van je carrière. Afgelopen jaar hielpen onze loopbaancoaches al meer dan 1.200 collega’s bij het vinden van antwoorden op vragen die te maken hadden met hun werk en hun toekomst.

Loopbaancoaching, iets voor jou?

Je hoeft geen ingewikkelde carrière of enorme problemen te hebben om een loopbaancoach in te schakelen. Sterker nog: een loopbaancoach is er juist om dat te voorkomen. Een loopbaancoach kijkt niet naar problemen maar naar oplossingen. Samen met jou. Het gaat tenslotte om jouw toekomst. Een gesprek met een loopbaancoach is vertrouwelijk. Je werkgever hoeft er niets over te weten als jij dat niet wilt.

Hoe leuk je je werk ook vindt, deze vragen schieten vast wel eens door je hoofd:

‘Ik doe te veel dingen die ik eigenlijk niet leuk vind’
‘Social media inzetten voor sales, dat wil ik kunnen’
‘Ik wil storingen uitlezen, net als mijn collega’
‘Wil ik dit werk nog 20 jaar blijven doen?’

Maak je geen zorgen: je bent niet de enige die daar wel eens over nadenkt. Onze loopbaancoaches spraken afgelopen jaar met ruim 1.200 collega’s die zich afvragen wat alle veranderingen de mobiliteitsbranche voor gevolgen hebben. Hoe ze hun werk leuk houden. En of ze over 5, 10 of 15 jaar nog steeds met plezier naar hun werk gaan. Samen met hun coaches werkten ze aan heldere doelen en concrete stappen die hen verder hebben geholpen in hun carrière.

Keuzes maken in je loopbaan

Michiel Schreijer, hoofdrolspeler uit de film ‘De Autovakmannen’, stelt zichzelf drie vragen: wat wil ik? Waar wil ik naartoe en wat wil ik gaan doen? In deze korte video, gemaakt door Gwen Janssen, zie je hoe Michiel een bewuste keuze maakt in zijn loopbaan.

Bekijk hier de video

 

 

“Je kunt overal een coach vandaan halen. Een OOMT-coach weet hoe de mensen in onze branche denken en wat er nodig is binnen een bepaalde functie.”– Henri

Ervaringen met loopbaancoaching

Meer dan 1.200 collega’s hebben samen met één van onze loopbaancoaches een stap gezet naar met meer plezier werken. Een aantal van hen vertelt hieronder hun verhaal, hoe ze verder kwamen en wat ze vonden van het coachingstraject. Laat je inspireren!

Jeannine (Schade/Officemanager)
Leon (Vestigingsmanager}
Lucia (Leidinggevende)
Marcel (Vestigingsmanager)
Mark (Autospuiter)
Nicole (Adm. Medewerkster)
Henri (Wasstraatmedewerker)
Sander (Hiker)

Een gratis loopbaancoach voor jou

Er zijn geen kosten verbonden aan het inschakelen van een loopbaancoach als je bij een OOMT-aangesloten bedrijf werkt. Laat die kans niet liggen. Pak ‘m. In overleg met je loopbaancoach kun je eventueel in aanmerking komen voor een loopbaancheque. Hiermee krijg je financiële ondersteuning van OOMT voor het volgen van een training, opleiding of cursus, als aanvulling op je loopbaancoachtraject.

Coaching voor jou en/of het team?

Je kunt een loopbaancoach inschakelen waarmee je aan de slag gaat om jouw loopbaan onder de loep te nemen, maar je kunt een loopbaancoach ook inschakelen als je denkt dat het hele team daarmee is geholpen. Bijvoorbeeld om eens met z’n allen een goed gesprek te houden over jullie toekomst als team en als bedrijf. De loopbaancoach helpt jullie graag verder met bijvoorbeeld een ‘Lunch van de toekomst’ of de workshop ‘Klaar voor de Toekomst’.

Wat houdt een loopbaancoaching traject in?

Onze loopbaancoaches krijgen vaak de vraag: Hoe werkt loopbaancoaching en hoe verloopt een traject? Dit is afhankelijk van de situatie. Een traject gaat natuurlijk om jou of je bedrijf. Elk traject is daarom anders en helemaal toegespitst op de vraag die er bij jou leeft. Over het algemeen doorloop je het traject in zeven stappen. Bekijk hier de 7 stappen van het loopbaancoaching traject.

Tips om verder te groeien in je werk

Veel medewerkers gaan met plezier naar hun werk. Maar sommige vakmensen willen graag dingen veranderen of meer uitdaging. Hoe pak je zoiets aan? In onze toolbox geven we je een aantal tips hoe je dit aan kunt pakken.

Naar de toolbox

 

 

Test jezelf met de loopbaantest

Weet jij waar je goed in bent? Ga je altijd met plezier naar je werk en heb je doorgroeimogelijkheden? Doe de test, ontdek hoe jouw loopbaan er uitziet en ontvang tips!

Doe de loopbaantest

 

 

7 tips voor een betere balans tussen werk en privé

Uit onderzoek blijkt dat er veel werknemers zijn die de balans tussen werk en privé willen verbeteren. Maar hoe pak je zoiets aan? De OOMT loopbaancoaches horen deze vraag vaak terug.  Als coaches van OOMT willen zij er voor zorgen dat vakmannen lekker aan het werk zijn, hun vakkennis op pijl houden maar ook klaar zijn voor de toekomst. Daarbij is de balans tussen werk en privé ook ontzettend belangrijk. Is er geen goede balans, dan heeft dat gevolgen voor de werkvreugde en de thuissituatie. Daarom hebben wij 7 praktische tips op een rij gezet waarmee jij, als vakman, kan zorgen voor een betere balans tussen je werk en je privéleven. Laat hieronder je gegevens achter en download de 7 tips.

Meer weten over loopbaancoaching?

Onze loopbaancoaches helpen je graag verder. Heb je een specifieke vraag waarmee we je alvast kunnen helpen?

Stel je vraag hier

 

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering door het Europees Sociaal Fonds.

Stel je vraag aan één van de OOMT loopbaancoaches. Wij stellen ze hieronder graag aan je voor

Willy Lieferink

Loopbaancoach

Willy Lieferink

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
“Als je blijft doen wat je deed, dan heb je wat je had (of steeds minder)”

Willy komt uit een auto-minnend gezin. Vader werkte in de autotechniek en dus was het vanzelfsprekend dat ze zelf banden kon verwisselen, olie kon peilen en een lampje kon vervangen. “Anders kreeg ik geen auto mee.” Ze voelt zich thuis in de mobiliteitsbranche en draagt graag een steentje bij om vakmensen weer trots te laten zijn op hun vak.

Waarom loopbaancoach
Meer zelfvertrouwen geven aan vakmensen is voor Willy de belangrijkste drijfveer geweest om loopbaancoach te worden. “Ik hou ervan mensen te helpen. Middelen aan te bieden waardoor ze weer zelfredzaam worden. Met meer vertrouwen in de toekomst.“

Medewerkers in de mobiliteitsbranche mogen wat Willy betreft erg trots zijn op hun vak. “En als dat even niet lukt help ik graag om in kaart te brengen waar het aan ligt.” Binnen haar dagelijkse werkzaamheden geniet ze vooral van de gesprekken die ze voert met zowel ondernemers als de vakmensen.

Over de effectiviteit van loopbaan coaching is ze kort en bondig: “Begin vandaag nog. Het geeft richting aan je toekomst en je krijgt veel meer oog voor wat jou gelukkig kan maken.” En deze boodschap is niet alleen bedoeld voor de vakmensen zelf. “Leidinggevenden zouden zich moeten realiseren dat werknemers de sleutel zijn tot het succes van hun bedrijf. Mede door ze kansen te bieden om zichzelf te ontwikkelen zullen ze zich ook medeverantwoordelijk gaan voelen voor dit succes.”

En dit zegt de ervaringsdeskundige over Willy
“Zonder jou was ik niet gekomen waar ik nu ben!”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Willy? Neem vrijblijvend contact met haar op.

06 51443594
Zuidoost Nederland

Michel Barendse

Loopbaancoach

Michel Barendse

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
“SUCCES = krijgen wat je wil, GELUK = willen wat je krijgt!”

Voor Michèl is loopbaan-coaching veel meer dan één op één gesprekken voeren. Hij heeft veel contact met zowel werknemers als werkgevers en geeft ook workshops. Binnen en buiten de branche. “Uitleg geven aan werkgevers over het belang van talentmanagement is even belangrijk als de begeleiding zelf. Tevreden werknemers geven immers een goede bedrijfssfeer.” Het is voor Michèl het brede plaatje dat zijn werk zo interessant maakt.

Waarom loopbaancoach?
Gezien de ontwikkelingen in de branche en op de arbeidsmarkt is het wat Michèl betreft logisch dat je als werknemer met je loopbaan bezig bent. “Maar het is niet vanzelfsprekend”, voegt hij eraan toe. “Als je het niet bespreekbaar maakt kabbelt het een beetje voort. Eigenlijk zou je eens in de twee a drie jaar moeten bekijken hoe je ervoor staat. Een soort APK-keuring.” Daar helpt Michèl als professional graag bij.

Michèl is blij als hij mensen echt kan bereiken. “Soms is een klein zetje in de goede richting als voldoende. Dan heeft een werknemer na één telefoongesprek al handvaten om verder te kunnen.” Hij sleept ze er echter niet aan de haren bij. “Mensen moeten zelf de keuze maken om in beweging te komen.“ Wat Michèl betreft zou loopbaan-coaching onderdeel moeten zijn van het lange termijn beleid van een organisatie. “Enthousiasmeer je mensen, omarm het.” Je kunt dit instrument inzetten, zodat je werknemers steviger in hun schoenen komen te staan.”

Dit zegt de ervaringsdeskundige:
“Michèl heeft alle kaarten op tafel gegooid en ik heb de kaarten eruit gehaald die bij mij pasten. Hij heeft op heel prettige wijze mijn beeld omgedraaid van negatief naar realistisch. Ineens was ik bezig met mijn toekomst en de mogelijkheden. Michèl bood mij aan een opleiding te doen (met OOMT steun) om mezelf te verbreden. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Michel? Neem vrijblijvend contact met hem op.

0612813158
Zuidwest Nederland, Kop van Noord-Holland en Randstad

Marleen van Reeden

Loopbaancoach

Marleen van Reeden

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
“Werkgevers die duidelijk aangeven wat ze verwachten van medewerkers en tevens investeren in hun medewerkers, zijn het beste in staat waardevolle werknemers voor zich te winnen.”

Voor Marleen staat plezier in werken voorop. Ook in haar eigen loopbaan heeft ze om die reden in het verleden keuzes gemaakt die carrière-technisch misschien wat minder handig waren, maar die wel werkplezier opleverden. “Daar heb ik nooit spijt van gehad.”

Waarom loopbaancoach?
Marleen werkt alweer zes jaar voor BOVAG en OOMT. In haar rol als coach heeft ze de ambitie om het werk, de mens en de veranderde omgeving zo natuurlijk mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. “De mobiliteitsbranche is continue in beweging. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit vraagt veel van de ondernemer, de vakman, de leidinggevende en de werkgever.” Het is goed om daar af en toe bij stil te staan. “Wat past bij je? Welke rol kun jij vervullen in een omgeving waar eisen gesteld worden? Werken mag energie kosten, maar daar moet werkplezier en trots tegenover staan.” Naast individuele coaching richt Marleen zich ook op teams. Met name het bevorderen van samenwerken en het verbeteren van communicatie spelen daarbij een grote rol.

Belangrijke werkwaarden voor Marleen zijn: plezier, vertrouwen en samenwerken.
“Ik ken in de menselijke ontwikkeling geen goed of fout. Hooguit is iets minder effectief, of het kan handiger. Voorop staat dat je mensen in hun waarde laat en af en toe over je eigen grens heen kijkt. Dat geldt voor mijzelf, maar ik verwacht het ook van de mensen die ik coach.”

Dit zeggen de ervaringsdeskundigen:
“Marleen is realistisch, resultaatgericht, nuchter, eerlijk, confronterend met humor, to-the-point en praktisch.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Marleen? Neem vrijblijvend contact met haar op.

06 51704061
Landelijk

Alice Gideonse

Loopbaancoach

Alice Gideonse

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
“Probeer niet een succesvol mens te zijn, probeer liever een waardevol mens te worden.”
(naar Albert Einstein)

Alice is een ondernemend mens. Zeker ook in haar werk. Bij de werkgevers waar ze gewerkt heeft was ze altijd bezig met zelfontplooiing. “Ik zie verandering als een uitdaging. Heb ook vaak zelf de sprong in het diepe genomen, omdat ik breed inzetbaar wil zijn. Zo blijft je werk interessant. Werkplezier is levensplezier!” En die boodschap wil ze ook overbrengen aan de vakmensen die ze begeleidt als loopbaancoach.

Waarom loopbaancoach
De opleiding tot loopbaancoach was een nieuwe uitdaging voor Alice. Een mogelijkheid om naar eigen zeggen ‘interessant en vitaal’ te blijven binnen haar werkveld. Met de werknemers die ze begeleidt probeert ze te achterhalen waarom ze werken zoals ze dat doen. “Maak je keuzes bewust of onbewust? En welke invloed heeft dat op je werk? Als de medewerker door mijn vragen aan het denken is gezet en bewust de keuze maakt om zich wel of niet in zijn loopbaan te ontwikkelen is het voor mij een geslaagde ontmoeting geweest.”

Alice ziet zeker mogelijkheden voor verbetering in de mobiliteitsbranche. “Werkgevers en importeurs bepalen vaak wat medewerkers moeten leren. Hierdoor is een cultuur ontstaan dat werknemers niet gestimuleerd worden om zich buiten hun vakgebied te ontwikkelen. Er wordt op de werkvloer te weinig gebruik gemaakt van de kwaliteiten die vakmensen hebben.”

Ervaringsdeskundige over Alice
“Ik had nooit gedacht dat ik deze stap zou nemen. Door de gesprekken met Alice is het me gelukt.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Alice? Neem vrijblijvend contact met haar op.

06 51443592
Zuidwest Nederland

Remko van Eindhoven

Loopbaancoach

Remko van Eindhoven

Loopbaancoach

Remko is altijd erg onder de indruk van de loyaliteit en hulpvaardigheid in de mobiliteitsbranche. Het valt hem op dat zowel medewerkers als ondernemers klantgericht, flexibel en ondernemend zijn. Door zijn eigen ervaring bij verschillende autobedrijven en als zelfstandig ondernemer is zijn enthousiasme voor het MKB binnen de mobiliteitsbranche groot.

Waarom loopbaancoach?
De afgelopen jaren heeft Remko als account adviseur bij BOVAG met veel ondernemers aan het onderdeel ‘ondernemerschap’ gewerkt. “Hoe zorg je ervoor toekomstbestendig te zijn? En wat is daar dan voor nodig?” Als adviseur werkgeverszaken en coach voor OOMT/BOVAG zet hij deze ervaring in om ondernemers, leidinggevende en medewerkers verder te brengen. “Samen werken aan toekomstbestendigheid.”

Zijn aanpak is naar eigen zeggen: “Simpel, maar wel duidelijk en compleet, kwaliteit dus.” Door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren brengt hij in kaart wat de doelen en het onderscheidend vermogen van een bepaald team zijn. “Mijn aanpak is altijd respectvol, maar wel direct en wellicht soms confronterend. Ik vind het prettig om duidelijk en concreet te werken.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Remko? Neem vrijblijvend contact met hem op.

06 22402329
Landelijk

Bart Janssen

Loopbaancoach

Bart Janssen

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
Kom in je kracht, neem de regie en manage je loopbaan!

Bart is een coach in hart en nieren. Al zijn gehele loopbaan (meer dan 40 jaar) is hij bezig met kennisoverdracht. “Mensen ondersteunen in hun ontwikkeling en de uitvoering van hun taken. Maar ze ook een spiegel voorhouden.” Enkele jaren geleden werd Bart ziek. Dat betekende dat hij zijn werk als projectmanager niet langer kon uitvoeren. Hij zag een nieuwe kans als loopbaancoach. En dat maakt hem meteen een interessante coach zegt hij zelf: “Ik ben ervaringsdeskundige en gediplomeerd op het gebied van loopbaanontwikkeling, maar vooral ook op het aanpakken van nieuwe kansen. Zelfs als je een forse tegenslag hebt gehad en daar moeilijk van lijkt los te komen. Daarnaast heb ik veel werkervaring.” In zijn werk als loopbaancoach geniet hij het meest van inzichten geven, geweldige gesprekken voeren en prikkelen met humor.

Waarom loopbaancoach?
Over de toegevoegde waarde van een loopbaancoach is Bart duidelijk. “Gemiddeld werkt een mens tot z’n 67e. Misschien wel langer. Pak daarom je kansen en zorg dat je dicht bij je eigen passie blijft. Dan hou je het ook langer vol.”

Het is volgens Bart ook goed voor de branche dat werknemers gecoacht worden. “Het gaat om het bestaansrecht van de vakman en de toekomst van het bedrijf. Samen vooruit kijken. Dan ben je de problemen voor.”

Bart is coach voor de professional die niet alleen wil staan in zijn loopbaan, die niet afhankelijk wil zijn van omstandigheden, maar die een manier wil vinden om de regie te pakken over de eigen toekomst.

En dit zegt de ervaringsdeskundige over Bart
“Wat ben ik blij dat ik het gesprek met Bart ben aangegaan. Hij heeft me laten zien, dat ik mijn situatie zelf kan veranderen. En, dat het nodig is om ook als werknemer volwassen naar mijn situatie te kijken. Ik ben hem dankbaar voor dit inzicht.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Bart? Neem vrijblijvend contact met hem op.

06 52522114
Zuidoost Nederland en Zuid Nederland

Gerben Prenger

Loopbaancoach

Gerben Prenger

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
“Je wordt pas echt gelukkig en betekenisvol als je kan werken vanuit je passie en talenten. Hierdoor ontstaan bevlogen en betrokken mensen!”

Gerben is een echte netwerker. Hij kent veel bedrijven en begeleidt al jaren mensen binnen de mobiliteitsbranche. Hij haalt veel voldoening uit het begeleiden van mensen. “Het is bijzonder om werknemers te laten ontdekken waar hun kwaliteiten, talenten, kansen en mogelijkheden liggen.” Dat is ook de reden dat hij ervoor gekozen heeft een post-HBO studie loopbaan/talent coaching te volgen. Met zijn kennis wil hij mensen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Respect en integriteit zijn daarbij vanzelfsprekend.

Waarom loopbaancoach
Volgens Gerben is een loopbaancoach in de branche even noodzakelijk als olie in een motor. “Zonder olie is er slijtage (stilstand) en met olie loopt alles gesmeerder en is er minder wrijving. De juiste olie komt ten goede aan de kwaliteit en levensduur van een motor. En zo is het ook met vakmensen. Door te blijven werken aan je (persoonlijke) ontwikkeling blijf je energiek in een branche die voortdurend in beweging is en verandert.

Ook voor werkgevers ziet Gerben duidelijk de toegevoegde waarde van een loopbaancoach. “Talentontwikkeling zorgt voor betrokken en bevlogen medewerkers. Dit draagt bij aan het rendement en de productiviteit van een bedrijf. Een win-win situatie dus.” Naast loopbaancoaching komt er voor de ontwikkeling van medewerkers opleidingsbudget beschikbaar. Ook daarbij kan Gerben advies geven.

Dit zegt de ervaringsdeskundige over Gerben:
“Het was fijn dat Gerben echt naar mij luisterde, begripvol was, geduld toonde en adviseerde op het moment waarop ik het nodig had. Er was een goede klik en het was fijn samenwerken. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn eigen situatie en zijn mij kansen geboden waardoor ik persoonlijk gegroeid ben en succesvoller ben geworden.”

Wil je ook een gesprek met Gerben? Neem vrijblijvend contact met hem op.

06 25003851
Noord Nederland en Kop van Noord-Holland

Aliette Venema

Loopbaancoach

Aliette Venema

Loopbaancoach

Persoonlijke quote
Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven.
(Afrikaans spreekwoord)

Aliëtte is van nature erg nieuwsgierig ingesteld. Ze vraagt graag door. Maar, haar nieuwsgierigheid beperkt zich niet tot mensen. Ze is ook bovenmatig geïnteresseerd in techniek en haalde als kind al fietsbellen uit elkaar om te zien hoe die werkten. “Toen ik mijn eerste auto kocht wilde ik graag zelf leren hoe ik lampen kon vervangen, banden kon wisselen en vloeistoffen bijvullen.” Zelf noemt ze dit een stukje zelfredzaamheid, maar ze voelt zich daardoor goed thuis in de mobiliteitsbranche.

Waarom loopbaancoach
Naast het goed kunnen luisteren denkt Aliëtte graag in oplossingen. “Ik help vaak mensen door oplossingen aan te dragen of door ze een spiegel voor te houden.” Gaandeweg kwam ze erachter dat deze eigenschappen goed te gebruiken zijn om mensen te coachen. “Daar ligt mijn passie: mensen mogelijkheden laten zien die ze nog niet zagen, waardoor ze verder kunnen.” Door de combinatie van enthousiasme, analytisch vermogen en optimisme zet ze mensen aan het denken over zaken waar ze niet eerder over nadachten.

De toegevoegde van loopbaan-coaching voor de branche is volgens Aliëtte enorm. “Talentontwikkeling is in alle branches van groot belang. Iedere werknemer zou eens in de drie jaar een soort check moeten doen. ‘Wat doe ik nu? Past mijn huidige functie nog bij mij? Waar ligt mijn passie? Welke opleiding/training kan ik volgen? Ik geloof er echt in dat je geestelijk vitaler blijft als je blijft leren en jezelf ontwikkelt.”

En dit zegt de ervaringsdeskundige over Aliëtte
“Tijdens het gesprek met Aliëtte hoorde ik de kwartjes vallen. Ons gesprek gaf me erg veel
inzicht waardoor ik nu heel goed weet wat ik wil en wat ik moet doen om dat te bereiken.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Aliëtte? Neem vrijblijvend contact met haar op.

06-21425466
Noord Nederland en Kop van Noord-Holland

Linda Bergstra

Loopbaancoach

Linda Bergstra

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
Het is nooit te laat om te zijn wat je had kunnen worden.
Het is nooit te laat om te worden wat je al bent.

(George Eliot)

Linda heeft bewondering voor het vakmanschap in de mobiliteitsbranche. Toch is het volgens haar ook voor vakmensen noodzakelijk om bezig te zijn met de toekomst. “Welke nieuwe ontwikkelingen zie je op jouw vakgebied? Op welke wijze maken jouw klanten hun keuzes? En wat kun je nu al doen om op toekomstige ontwikkelingen te anticiperen?” Als loopbaancoach kan Linda helpen op deze vragen een antwoord te krijgen.

Waarom loopbaancoach?
Zelf heeft Linda ook een loopbaantraject doorlopen om inzicht te krijgen in welke elementen en waarden zij belangrijk vindt in haar werk. De baan die ze had als inkoper/categoriemanager in de detailhandel gaf haar niet meer voldoende werkplezier en diepgang. De keuze om loopbaancoach te worden heeft veel energie en voldoening gegeven. “Tot op de dag van vandaag heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze.”

Linda omschrijft zichzelf als ‘laagdrempelig, nuchter, praktisch van aanpak, maar met een gezonde dosis humor’. “Ik ben een echt mensen-mens”.

Veiligheid en vertrouwen zijn de uitgangspunten van de gesprekken die Linda voert met werknemers. “Deze vormen de basis om samen te onderzoeken wat er precies speelt in de betreffende situatie.” Ze geniet erg als iemand een stap kan zetten in zijn ontwikkeling. “Ongeacht of die stap groot of klein is. Elke beweging is progressie.”

Werkgevers adviseert ze om medewerkers de tijd en ruimte te geven om naast hun vakmanschap ook met hun persoonlijke ontwikkeling en toekomst aan de slag te gaan. “Goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel kan het verschil maken in de huidige markt.” Linda brengt graag verschillende mensen met elkaar in contact, zodat ze elkaar kunnen helpen om verder te komen.

Dit zegt de ervaringsdeskundige
“Door het loopbaantraject bij Linda heb ik een goed zelfinzicht gekregen. Ik weet nu waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik energie van krijg in mijn werk. Hierdoor voel ik me zelfverzekerd en ben ik bewuster bezig met mijn toekomst.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Linda? Neem vrijblijvend contact met haar op.

06 41096839
Midden-Nederland

Trudy Breugom

Loopbaancoach

Trudy Breugom

Loopbaancoach

Persoonlijke quote:
“Het beste dat je kunt bereiken is jezelf zijn.”

Trudy haalt energie uit het helpen van andere mensen. “Op zoek gaan naar het talent van een medewerker is één ding. Maar om die talenten ook echt te benutten is een andere zaak. Als dat lukt, dan zet je mensen echt in hun kracht.”

Waarom loopbaancoach?
Als geen ander begrijpt Trudy de noodzaak om te investeren in je eigen ontwikkeling. Dat was ook een belangrijke motivatie voor haar om loopbaancoach te worden. “Aangezien wij als mens een groot deel van ons leven deelnemen aan het arbeidsproces is het belangrijk dat je met plezier aan het werk bent in een baan die bij je past.” In haar rol als loopbaancoach helpt Trudy medewerkers het plezier te behouden of terug te vinden in hun werk.

De toegevoegde waarde van loopbaan-coaching voor de mobiliteitsbranche is wat Trudy betreft duidelijk. “De mobiliteitsbranche is voortdurend in beweging. Het is belangrijk dat medewerkers goed voorbereid zijn op deze veranderingen. Een loopbaantraject ondersteunt je hierin. Je neemt de regie over je eigen loopbaan zodat je voldoet aan de vereiste kennis/vaardigheden en beroepshouding. Dan kun je de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien.”

Dit zegt de ervaringsdeskundige
“Trudy bezit de zeldzame combinatie van IQ, EQ, intuïtie en inlevingsvermogen. Ik heb het afgelopen jaar een loopbaantraject bij haar gevolgd en de resultaten zijn fantastisch. Trudy ondersteunt je op snelle, plezierige maar ook efficiënte wijze. Ze versterkt je kwaliteiten maakt je bewust van je talenten en mogelijkheden. Zodra dit besef gekomen is ondersteunt Trudy je bij het in kaart brengen van de loopbaan die het beste bij je past. Na het doorlopen van dit traject voelde ik me gesterkt.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Trudy? Neem vrijblijvend contact met haar op.

06 22427256
Kop van Noord-Holland en Randstad

Eveline van Densen

Loopbaancoach

Eveline van Densen

Loopbaancoach

Persoonlijke quote
‘Alles wat je aandacht geeft groeit'.

Je werkt een substantieel deel van je leven. Daarom is het wat Eveline betreft van belang dat je dit met plezier doet en er energie van krijgt. Ze levert graag een bijdrage om jou een stap verder te helpen in je loopbaan. “Iedereen heeft talent. Maar nog niet iedereen heeft zijn of haar eigen talent ontdekt en benut”. Omdat de mobiliteitsbranche continue in beweging is zijn er volgens Eveline  volop kansen. “Het is goed om af en toe even stil te staan en richting te bepalen in je loopbaan. Mijn talent is dat ik medewerkers help te ontdekken en onderzoeken wat echt bij ze past.”

Waarom loopbaancoach
Juist de continue veranderingen in de branche maken het volgens Eveline van groot belang dat er aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling bij vakmensen. “Groeien in je werk en als persoon dragen bij aan een gelukkig leven. En dit is ook voor een werkgever van belang. Mensen die lekker in hun vel zitten melden zich minder vaak ziek.” Eveline draagt graag bij aan dit proces van persoonlijke groei. “Talenten ontdekken en vervolgens richting bepalen. Daar ligt mijn kundigheid en dat maakt dat ik met plezier en energie naar mijn werk ga”.

Haar werkwijze stemt ze af op de persoon die het traject bij haar volgt. “Dat maakt mijn baan enorm afwisselend.” Eveline is van nature positief ingesteld en richt zich op kansen en mogelijkheden. “Ik vind het belangrijk om in mijn gesprekken een veilige sfeer te creëren, waarbij de persoon zich gehoord voelt en zichzelf kan zijn. Als ik dan vervolgens in deze setting inzichten kan geven en samen een route kan bepalen in zijn of haar loopbaan, geeft mij dat veel voldoening”.

Dit zegt de ervaringsdeskundige over Eveline:
“In mijn loopbaantraject heb ik Eveline leren kennen als een betrokken en
standvastige coach die op een prettige wijze rust uitstraalt. Zij weet je vertrouwen te versterken.”

06 22973941
De Meern
Jolanda Verwoert

Jolanda Verwoert

Loopbaancoach

Jolanda Verwoert

Jolanda Verwoert

Loopbaancoach

Persoonlijke quote
Werken met plezier, inspireert je omgeving

Jolanda is oprecht geïnteresseerd in mensen.  Daar komt ook haar passie voor coaching vandaan. “Mensen stimuleren het beste uit zichzelf te halen, dat inspireert mij.” Ze is erg onder de indruk van de passie waarmee vakmensen in de mobiliteitsbranche werken. “Dit vind je terug in alle lagen van de onderneming.”

Waarom loopbaancoach
Voor Jolanda is het motiveren van mensen een tweede natuur. Daarom past de rol als loopbaancoach ook zo goed bij haar. “Vakmensen bewust maken van het feit zat ze zelf  een hele grote factor zijn en wat ze kunnen en willen. Daar krijg ik energie van.” Ze is ook altijd op zoek naar, zoals ze het zelf noemt, ‘de vraag achter de vraag’. “Wat beweegt iemand? Wat is zijn/haar drijfveer?” Met de antwoorden op deze vragen gaat ze aan de slag. “Mensen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Als er dan beweging ontstaat word ik erg gelukkig.”

De mobiliteitsbranche verandert snel. Hoe zorgen bedrijven - zowel werkgevers als werknemers - ervoor dat ze toekomstbestendig blijven? Wat Jolanda betreft is het belangrijk af en toe even de ‘peilstok’ te checken. “Hoe sta ik ervoor? Hoe zit het met mijn energie? Wat wil ik?” Als je plezier hebt in je werk straalt dit af op je directe omgeving. “Die inspireer je vervolgens om hetzelfde te doen.”

Ervaringsdeskundige over Jolanda
“Door het gesprek met Jolanda en de vragen die ze stelt wordt het steeds concreter voor mij.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Jolanda? Neem vrijblijvend contact met haar op.

06-82255979
Vleuten
Loopbaancoach Fred Beumer

Fred Beumer

Loopbaancoach

Loopbaancoach Fred Beumer

Fred Beumer

Loopbaancoach

Persoonlijke quote
Wacht niet op een goede dag, maak er één!

De no-nonsense mentaliteit van werknemers in de mobiliteitsbranche spreekt Fred enorm aan. “Werken met vakmensen is iedere dag een feest”. Hij draagt dan ook graag zijn steentje bij als loopbaancoach. “Luisteren naar mensen en samen kijken naar wat nodig is om bijvoorbeeld een stap voorwaarts te maken. Als je ziet dat de persoon tegenover je gemotiveerd wordt en aan de slag gaat om nieuwe kansen te creëren, dat is geweldig.”

Waarom loopbaancoach?
Mensen inspireren op het gebied van loopbaan/carrière is iets dat Fred al zijn hele werkende leven doet. “In mijn tijd als leidinggevende wilde ik mensen laten nadenken over hun eigen ontwikkeling. Vragen stellen om mensen zelf bewust te maken van hun mogelijkheden. Zonder daarbij iets op te dragen.” Later werd Fred trainer en ook daar had hij een coachende rol. Zijn uitdaging ligt nu in de mobiliteitsbranche. “In een wereld waar de ontwikkelingen erg snel gaan moeten we er allemaal voor zorgen dat we bij de tijd blijven. Kort gezegd betekent dit ‘een leven lang leren’.”

Werkgevers spelen hierin volgens Fred een belangrijke rol. “Ze moeten niet bang zijn dat medewerkers weglopen als je in ze investeert. Juist als ze blijven zonder zichzelf te ontwikkelen sta je als organisatie stil.” Tegen alle vakmensen in de mobiliteitsbranche zou hij willen zeggen: “Investeer in je toekomst! Ontwikkelen, opleidingen volgen, zorg dat je blij blijft.”

Dit zegt de ervaringsdeskundige over Fred

“Fred kan mensen écht laten groeien, met zijn energie en zijn oprechtheid. Na een aantal gesprekken met Fred ben ik heel veel wijzer geworden en (nog belangrijker) een stuk zelfredzamer.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Fred? Neem vrijblijvend contact met hem op.

06-20492951
Rheden
Loopbaancoach Ellen Koers

Ellen Koers

Loopbaancoach

Loopbaancoach Ellen Koers

Ellen Koers

Loopbaancoach

Persoonlijke quote
Zorg dat je zelf aan het stuur zit van jouw loopbaan, want anders bepaalt iemand anders jouw route

Als het gaat om het vinden van passie in je werk is Ellen zelf een ervaringsdeskundige. Haar eigen loopbaan is zoals zij het zelf zegt ‘een ontdekkingsreis geweest’. “Het heeft een tijd geduurd voordat ik wist wat echt goed bij mij past.” Het geeft haar daarom extra voldoening om mensen bij te staan in de ontdekkingstocht naar datgene waar zij energie van krijgen.

Waarom loopbaancoach?
In haar vorige baan als sociaal juridisch medewerker kwam Ellen erachter dat het voeren van individuele gesprekken haar het meeste voldoening geeft. “Door de juiste vragen te stellen krijgen mensen inzicht in waar ze echt blij van worden. Of waar ze last van hebben. Hierdoor ontstaat er ruimte om een nieuwe richting te kiezen in hun loopbaan.” Als loopbaancoach voor OOMT geniet Ellen vooral van de diversiteit aan contacten die ze heeft. “Gesprekken voeren met mensen in zeer uiteenlopende functies, met verschillende interesses en talenten. Het inspireert me iedere dag weer.”

De mobiliteitsbranche verandert snel. Het kan volgens Ellen soms best lastig zijn om er zelf achter te komen hoe je bij kunt blijven. “Loopbaan coaching kan net dat steuntje in de rug bieden om iemand een volgende stap te laten zetten in zijn ontwikkeling.”

Tegen de vakmensen in de branche zou ze dan ook willen zeggen: “Zorg ervoor dat je je eigen talent en kwaliteiten kent. Zodat je ze kunt inzetten in je werk. En maak gebruik van alles wat OOMT te bieden heeft. Samen bekijken we hoe je in de toekomst met (nog) meer plezier naar je werk gaat.”

Dit zegt de ervaringsdeskundige over Ellen
“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière, maar was erg onzeker over mijn opleiding en ervaring. Ook de stap zetten naar loopbaan coaching vond ik erg moeilijk.

Bij Ellen voelde ik me gelukkig meteen op mijn gemak. Er was wederzijds vertrouwen en we hadden open gesprekken. Ik voelde mij gesterkt en ben het gesprek aan gegaan met mijn werkgever. Nu volg ik een opleiding en kan ik doorstromen naar een nieuwe functie.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Ellen? Neem vrijblijvend contact met haar op.

 

06-83591832
Utrecht

Ernie van Brink

Loopbaancoach

Ernie van Brink

Loopbaancoach

Persoonlijke quote
Eén plus één is drie. Alleen ga je soms sneller, maar samen kom je verder!

‘Luisteren naar mensen met verschillende (loopbaan) vragen’, dat is wat Ernie het liefst doet. In haar begeleiding is ze praktisch ingesteld en gaat vooral uit van de mogelijkheden die er zijn. Ze komt regelmatig bij verschillende organisaties en leert van ‘het kijkje in de keuken’ dat ze daar krijgt. Die kennis zet ze weer in om werknemers te adviseren en hun zelfredzaamheid te vergroten.

Waarom loopbaancoach?
Ernie is altijd al geïnteresseerd geweest in mensen en de keuzes die ze maken. “Werk is een belangrijk onderdeel van je leven. Ik vind het boeiend om een stukje mee te lopen in de loopbaan van een werknemer. Luisteren, spiegelen en dan helpen met het maken van een juiste keuze.” Volgens Ernie zou iedereen regelmatig een loopbaan ‘APK’ moeten doen. “Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd, gepassioneerd en duurzaam inzetbaar blijft.” Tegen de vakmensen in de branche zou ze dan ook willen zeggen: ‘Pak je kansen!’.

In de mobiliteitsbranche voelt ze zich thuis vanwege de concrete producten en diensten die er aangeboden worden. Maar het meest nog door de passie die de meeste vakmensen voor hun vak hebben.

Dit zegt de ervaringsdeskundige over Ernie
“Ik voel me door Ernie echt gezien. Ze neemt me serieus, dat is prettig.”

Heb jij ook interesse in een gesprek met Ernie? Neem vrijblijvend contact met haar op.

 

Stel je vraag aan onze loopbaancoaches!

Wil je meer plezier of uitdaging in je werk? Zie je kansen maar weet je niet hoe ze te verzilveren? Wil je je talenten ontdekken en nog beter worden in je vak?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor informatie door te mailen naar loopbaancoaches@OOMT.nl of bel naar 030 608 77 55. Zij helpen je graag!

Heb je een specifieke vraag waarmee we je alvast kunnen helpen? Stel hem hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

VOORNAMELIJK A
Jij bent klaar voor de toekomst! Je hebt het naar je zin op het werk. Je bent gemotiveerd en enthousiast. Omdat er in de mobiliteitsbranche in hoog tempo nieuwe functies en werkzaamheden ontstaan, zijn er voor jou heel veel kansen. Wil je weten welke? Kijk dan eens hier


VOORNAMELIJK B

Je bent niet helemaal tevreden over je werk, maar je hebt misschien wat moeite om daar iets aan te doen. Dingen bespreken is een eerste stap, maar dat is best lastig. Misschien kan een loopbaancoach van OOMT jouw advies geven speciaal voor jouw situatie. Lees hier wat een loopbaancoach voor jou kan betekenen.


VOORNAMELIJK C

Je werkt omdat je daarmee voldoet aan de basisbehoefte. Met je loopbaanontwikkeling ben je vrijwel niet bezig. Maar de arbeidsmarkt is moeilijk en je moet tot je 67e werken. Dat gaat beter als je er plezier in hebt. Doe daarom eens de test ‘Hoe blij ben je met je werk?‘.

Vul hier je gegevens in en maak kans op een roadtrip!

SPELREGELS EN ACTIEVOORWAARDEN
Hieronder vind je de actievoorwaarden en spelregels die gelden voor de ‘Toekomstscan’ actie van OOMT. Lees ze goed door en je bent volledig op de hoogte van de regels die gelden.

Actievoorwaarden winactie Toekomstscan 1. Winacties worden uitgeschreven door OOMT gevestigd te Houten. Op winacties zijn deze actievoorwaarden van toepassing. 2. Deelname aan de actie is gratis. Deelname vindt plaats wanneer u meedoet met de Toekomstscan en de gevraagde gegevens hebt ingevuld. Vanaf dat moment maakt u kans om te winnen. 3. Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan een actie. 4. Deelnemers zijn verplicht tot het verschaffen van correcte, actuele en complete informatie bij de deelname aan een prijsvraag. 5. Deelnemers dienen de Reclame Code Social Media na te leven 6. De looptijd van de actie is vanaf 11 september tot en met 15 oktober 2017. 7. Om deel te mogen nemen, moet een deelnemer een minimumleeftijd hebben van 16 jaar en woonachtig zijn in Nederland. Alle anderen zijn uitgesloten van deelname. 8. De trekking van de winnaar geschiedt willekeurig en op onpartijdige wijze. De bekendmaking is op 17 oktober 2017 en zal plaatsvinden op onze website en Facebook pagina. 9. Winnaars worden binnen 5 werkdagen na sluiten van een actie persoonlijk geïnformeerd via het e-mailadres waarmee aan de actie is deelgenomen. 10. OOMT kan, naar eigen inzicht en zonder voorafgaande kennisgeving, deze actievoorwaarden gedurende de actielooptijd wijzigen of aanpassen, dan wel zonder opgave van reden de Actie wijzigen of aanpassen tenzij dit tot nadeel van de deelnemer leidt. 11. Over uitslagen wordt niet gecorrespondeerd. 12. Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen. 13. Indien kansspelbelasting moet worden betaald, zal OOMT hiervoor zorg dragen. 14. Medewerkers van OOMT zijn uitgesloten van deelname. 15. De persoonsgegevens die in het kader van winacties worden verkregen, worden alleen gebruikt door OOMT voor de desbetreffende actie en worden niet verstrekt aan derden. 16. In de gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien zal een besluit worden genomen door OOMT. 17. Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. 18. Deelnemers aan deze actie dienen werkzaam te zijn bij een OOMT-aangesloten bedrijf. 19. Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname. 20. Voor vragen en/of klachten kan contact opgenomen worden met de OOMT Klantenservice via: 030 – 635 4019 of per e-mail via: oomt@oomt.nl. U ontvangt binnen 7 kalenderdagen na de ontvangstbevestiging telefonisch of via e-mail een reactie.

SPELREGELS EN ACTIEVOORWAARDEN
Hieronder vind je de actievoorwaarden en spelregels die gelden voor de ‘Gastvrijheidsscan’ actie van OOMT. Lees ze goed door en je bent volledig op de hoogte van de regels die gelden.

Actievoorwaarden winactie Gastvrijheidsscan 1. De winactie wordt uitgeschreven door OOMT gevestigd te Houten. Op de winacties zijn deze actievoorwaarden van toepassing. 2. Deelname aan de actie is gratis. Deelname vindt plaats wanneer je meedoet met de Gastvrijheidsscan en de gevraagde gegevens hebt ingevuld. Vanaf dat moment maak je kans om te winnen. 3. Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan een actie. 4. Deelnemers zijn verplicht tot het verschaffen van correcte, actuele en complete informatie bij de deelname aan een prijsvraag. 5. Deelnemers dienen de Reclame Code Social Media na te leven 6. Om deel te mogen nemen, moet een deelnemer een minimumleeftijd hebben van 18 jaar en woonachtig zijn in Nederland 7. Deelnemers aan deze actie dienen werkzaam te zijn bij een OOMTaangesloten bedrijf. 8. Medewerkers van OOMT zijn uitgesloten van deelname. 9. De looptijd van de actie is vanaf 16 november tot en met 13 december 2017. 10. De trekking van de winnaar geschiedt willekeurig en op onpartijdige wijze. De bekendmaking is op 15 december 2017 en zal plaatsvinden op onze website en Facebook pagina. 11. De winnaar wordt binnen 5 werkdagen na sluiten van de actie persoonlijk geïnformeerd via het e-mailadres waarmee aan de actie is deelgenomen. 12. OOMT kan, naar eigen inzicht en zonder voorafgaande kennisgeving, deze actievoorwaarden gedurende de actielooptijd wijzigen of aanpassen, dan wel zonder opgave van reden de Actie wijzigen of aanpassen tenzij dit tot nadeel van de deelnemer leidt. 13. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 14. De prijs is niet inwisselbaar voor geld of andere goederen. 15. Indien kansspelbelasting moet worden betaald, zal OOMT hiervoor zorg dragen. 16. De persoonsgegevens die in het kader van de winacties worden verkregen, worden alleen gebruikt door OOMT voor de desbetreffende actie en worden niet verstrekt aan derden. 17. In de gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien zal een besluit worden genomen door OOMT. 18. Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. 19. Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden zijn uitgesloten van deelname. 20. Voor vragen en/of klachten kan contact opgenomen worden met de OOMT Klantenservice via: 030 – 635 4019 of per e-mail via: oomt@oomt.nl. Je ontvangt binnen 7 kalenderdagen na de ontvangstbevestiging telefonisch of via e-mail een reactie.

DE PRIJS?
Een geheel verzorgd diner bij Restaurant Le Garage in Amsterdam voor maximaal 10 personen die werkzaam zijn bij het winnende bedrijf. Verwacht een heerlijke avond uit met je collega’s en ontdek wat goed gastheerschap betekent. Met de ondernemer van het winnende bedrijf wordt van tevoren telefonisch contact opgenomen door een OOMT gastvrijheidscoach. Het team ontvangt een checklist om aan te vinken welke elementen van gastvrijheid worden herkend in restaurant Le Garage. Binnen enkele weken na het diner komt deze OOMT coach langs bij het bedrijf en wordt besproken hoe de ervaringen met gastvrijheid in het restaurant kunnen bijdragen aan gastheerschap binnen het eigen bedrijf.

Dit is de grote kopregel
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sagittis lacinia ultricies. Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Dit is de grote kopregel
  • Dit is een bullet list item 1
  • En dit is item nummer 2
  • Item nummer 3 zit tussen 2 en 4
  • Nummer 4 komt dus hier
  • Item nummer 5 is aan de lange kant
  • Nummer 6 is de uitsmijter