Verkiezing Beste Leermeester

Rob van der Steen, leermeester bij Audi Centrum Amsterdam, heeft de titel Beste Leermeester 2016/2017 gewonnen. OOMT organiseerde de finale waarin vier finalisten samen met hun leerlingen live streden om de titel. Na de eerste ronde was het nog niet duidelijk wie de sterkste leermeester was. Maar in de tweede ronde wist Rob de titel Beste Leermeester naar zich toe te trekken.

Iedere leermeester in de mobiliteitsbranche kon zich opgeven voor de verkiezing. Ruim honderd leermeesters vulden een online kennistoets in. De top vier stond in de finale. Rob van der Steen nam het in de eerste ronde op tegen Niels Mooij van Roetz-Bikes Amsterdam, Coen van Ojen werkzaam bij Garage Wildenberg Nuenen en Gorch Foth van Hoogeveen Fietsbeleving Gouda.

Klik voor een video-impressie van de verkiezing

Jury verrast

De jury beoordeelde de leermeesters in de eerste ronde aan de hand van een rollenspel. Ze voerden een functioneringsgesprek met een acteur. Zwanny Naber, voorzitter OOMT, maakte verrassend bekend dat er drie, in plaats van twee, leermeesters door waren naar de tweede ronde. “Deze eerste ronde was niet voldoende om een volledige beoordeling te geven. De jury wil deze drie leermeesters graag in de praktijk zien.” Zo kregen, naast Rob, ook Coen van Ojen en Niels Mooij de kans om zich te bewijzen in de tweede ronde.

Leermeester als coach

In de tweede ronde coachten de drie leermeesters hun eigen leerlingen live. Terwijl hun leerlingen aan een opdracht werkten keek de jury naar de kwaliteiten van de leermeesters. De jury gaf dat het een moeilijke keuze bleef, maar: “Rob viel in de eerste ronde al op doordat hij de leerling echt aan het woord liet, hij stelde open vragen. Rob gaf ook in de tweede ronde de leerling veel ruimte om zelf het probleem te ontdekken. Daarom heeft hij de titel echt verdiend.”

LeerMaster

De leermeesters zijn tijdens de finale beoordeeld aan de hand van het assessment LeerMaster. OOMT introduceerde het programma LeerMaster speciaal voor leermeesters die zichzelf steeds willen verbeteren. Rob was al LeerMaster, maar ook Coen en Niels mogen zichzelf met directe ingang LeerMaster noemen. Zij hebben deze maandag meteen hun certificaat ontvangen. Wil jij leermeester worden? Kijk dan op oomt.nl/leermeester. Ben je leermeester en wil je net als Rob, Coen en Niels LeerMaster worden? Ga dan snel naar oomt.nl/leermaster.

Waardering

“De investering die bedrijven in hun leerlingen en leermeesters doen is erg belangrijk voor de toekomst van de mobiliteitsbranche. Met de titel Beste Leermeester wil OOMT alle bedrijven die aandacht geven aan leermeesterschap bedanken voor hun belangrijke werk”, gaf Betsie Brink, directeur OOMT, bij de opening van de finale aan.

Bekijk een verslag van de finale op Facebook

Leermeesters worden LeerMaster

Voor leermeesters die niet meedoen met de verkiezing, is de extra stap naar LeerMaster ook mogelijk. Tot 1 januari 2018 biedt OOMT de mogelijkheid om kosteloos de titel LeerMaster te behalen. Interesse?

Lees verder

Dit is de grote kopregel
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sagittis lacinia ultricies. Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Dit is de grote kopregel
  • Dit is een bullet list item 1
  • En dit is item nummer 2
  • Item nummer 3 zit tussen 2 en 4
  • Nummer 4 komt dus hier
  • Item nummer 5 is aan de lange kant
  • Nummer 6 is de uitsmijter