Protocol veilig werken en corona in de mobiliteitsbranche
25-01-2022

Protocol veilig werken en corona in de mobiliteitsbranche

Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk branche breed corona-protocol (versie 25 februari 2022) op te stellen, dat veilig, hygiënisch en ‘corona-proof’ werken moet garanderen. Het protocol bevat een handleiding met praktische instructies voor werkgevers, voor medewerkers, voor klanten en bezoekers en voor leveranciers. Uitgangspunt bij het formuleren van de maatregelen en adviezen zijn de voorschriften van het RIVM en de dagelijkse praktijk bij de aangesloten bedrijven.

Naast de algemene regels zoals het houden van anderhalve meter afstand, bevat het protocol ook adviezen en voorschriften over bijvoorbeeld werken en leveren op afspraak, doseren van klanten, het gebruik en reinigen van eigen gereedschap en het inrichten van ruimtes conform de anderhalve meter-richtlijn. Daarbij wordt ingezoomd op plekken als werkplaats, showroom, receptie, kantoor en magazijn. Ook staan er richtlijnen in voor situaties waarbij de anderhalve meter niet per definitie gewaarborgd kan worden. Daarnaast zijn er de nodige deelbranche –of zelfs activiteit-specifieke adviezen.

Lees hier meer over veilig werken en corona.

BOVAG heeft daarnaast diverse downloads beschikbaar om volgens het protocol veilig te kunnen werken. Dit omvat onder meer checklists voor medewerkers en leveranciers en een poster voor klanten.

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.