Re-integratiesubsidies verlengd
26-03-2019

Re-integratiesubsidies verlengd!

Wie na een langdurig ziekbed weer aan de slag wil moet re-integreren. Dat is niets anders dan het proces van ‘weer aan het werk gaan’. In het ideale geval pakt de werknemer zijn oude functie weer op, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk om de re-integratie goed aan te pakken. Een OOMT-coach kan je daarbij op weg helpen. Ook zijn er verschillende re-integratiesubsidies. Onlangs heeft het bestuur van de Bedrijfsraad besloten dat onderstaande re-integratiesubsidies nog van kracht blijven tot en met 31 oktober 2020.   

Over welke subsidieregelingen gaat het dan?

  • Een tegemoetkoming voor het Arbeidsdeskundig Onderzoek, ofwel de re-integratietoets . De maximale vergoeding voor een re-integratietoets bedraagt € 550,-.
  • Tegemoetkoming van 25% (maximaal € 1.250) in de kosten van het re-integratiebedrijf. Als een werknemer niet kan terugkeren in het eigen bedrijf en werkgever en werknemer besluiten om de hulp in te roepen van een erkend re-integratiebedrijf, krijgt de werkgever 25% van de kosten van dit bedrijf (tot maximaal € 1.250) vergoed. Klik hier voor het aanvraagformulier.
  • Re-integratiebijdrage van maximaal € 1.250. Als een werknemer uit dienst treedt en binnen 24 maanden na de eerste ziektedag bij een ander bedrijf passend werk heeft gevonden (met behulp van een erkend re-integratiebedrijf) dan ontvangt de ‘oude’ werkgever € 1.250, waarvan € 500 bestemd is voor de ‘oude’ werknemer. Klik hier voor het aanvraagformulier.
  • Individueel re-integratiebudget van maximaal € 1.000. Als een werknemer in dienst kan blijven bij de eigen werkgever, maar als daarvoor extra investeringen nodig zijn, krijgt de werkgever maximaal € 1.000. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Neem voor meer contact over deze subsidieregelingen contact op met de Bedrijfsraad.

 

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.
Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt