Als leermeester ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van studenten. En dat is een vak apart. Iedere student leert op zijn of haar eigen manier. Jij als leermeester maakt het verschil.

Hoe word je leermeester?

Je gebruikt je vak- en praktijkkennis tijdens het begeleiden van studenten. Je moet flexibel zijn en oprechte belangstelling hebben voor de wereld van! Iedereen kan in principe leermeester worden. Het belangrijkste is dat je bij een erkend leerbedrijf werkt. Of dat jouw bedrijf een erkend leerbedrijf wil worden.

Volg de leermeestertraining

Als leermeester begeleid, beoordeel en leid je de vakmensen van morgen op. Na de Leermeestertraining van Innovam weet jij wat jouw studenten nodig hebben om te slagen. Je leert bijvoorbeeld:

  • Feedback geven
  • Mensen motiveren
  • Leerstijlen inzetten
  • Instructies geven
  • Kennis overdragen
  • Organiseren en plannen van een leerjaar
  • En meer

OOMT ondersteunt leermeesters

Als leermeester zal je herkennen dat je soms tijd te kort komt. Tijd om je werk goed te doen maar ook om je studenten genoeg uitleg te geven. OOMT ondersteunt je hierin met Regionale Praktijk Trainingen (RPT).

Studenten opleiden? Zo doet Amega Groep dat met hun 72 (!) studenten.

Regionale Praktijk Trainingen

RPT zijn de perfecte aanvulling op jouw begeleiding aan je student. Op een RPT-dag gaat jouw student onder deskundige begeleiding van trainers aan de slag bij Innovam. Dit bespaart jou veel tijd en maakt de studenten sneller inzetbaar in je bedrijf. De trainingen zijn bovendien een prima voorbereiding op de beroepsvaardigheidsexamens.

Jongeren lopen meer risico

Studenten hebben een grotere kans op een ernstig arbeidsongeval Dit komt omdat ze nog geen of weinig ervaring hebben op de werkvloer. Vaak zijn ze ook niet voldoende fysiek en psychisch volwassen. Jongeren nemen de risico’s die zij lopen op de werkvloer niet zo serieus en kunnen gevaren niet altijd goed inschatten. Kijk hier hoe je ze veilig kunt laten werken.