Werkplekleren in de techniek: pak deze unieke kans!
04-10-2019

Werkplekleren in de techniek: pak deze unieke kans!

Medewerkers terug naar de schoolbanken om zichzelf verder te ontwikkelen? Dat kan anders! Ze leren meer op de werkvloer. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Tenslotte leer je ook pas écht autorijden nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Dat is met werken in de techniek niet anders. Werkplekleren is dan ook zeer effectief. Maar hoe pas je deze lerende manier van werken structureel toe in jouw bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers willen meebewegen? Meld je bedrijf aan en laat je kosteloos ondersteunen door gespecialiseerde adviseurs. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Hoor jij bij 1 van de 5 bedrijven in onze branche die met werkplekleren aan de slag gaat?

Vooruit in de techniek

Stilstand is achteruitgang. Zeker in de mobiliteitsbranche. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Bovendien heb je als werkgever te maken met de uitstroom van waardevolle kennis en de instroom van nieuw talent. Je wil als bedrijf blijven innoveren, slim produceren en snel én flexibel zijn. Maar dat kan alleen als je medewerkers inspireert en motiveert hierin mee te gaan. En hen ondersteunt met het op peil houden van vaardigheden die de veranderende omgeving vraagt.

De techniek om te presteren 

Werkplekleren helpt medewerkers bij het verwerven en ontwikkelen van werkgerelateerde kwaliteiten. Technische én niet-technische vaardigheden (de zogenoemde softskills, die ook nodig zijn om goed te functioneren). Dit kan op verschillende manieren. Denk aan instructie op de werkplek, coaching, meelopen met collega’s, kennisuitwisseling, functioneringsgesprekken en zelfsturende teams. Alles met als doel medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en te laten uitblinken in hun vak. Oftewel het maximale uit zichzelf te laten halen.

Kosteloze ondersteuning  

Laat je op weg helpen met werkplekleren door gespecialiseerde adviseurs. Zij adviseren, ondersteunen en delen kennis om jouw bedrijf slimmer, sneller en beter te laten werken. Je maakt afspraken over de uitvoering. Dit is kosteloos voor bedrijven die afdragen aan OOMT.

Samen ga je actief aan de slag zodat je blijvend kan inspelen op vernieuwingen en veranderingen. Meld je vandaag nog aan en ontvang kosteloos 32 uur professionele ondersteuning (te verdelen over een periode van drie tot zes maanden).

Voor meer informatie en aanmelden werkplekleren kun je contact opnemen met Marleen Wilms, bedrijfsadviseur OOMT. Zij is bereikbaar op tel. 06 – 50086276 of per mail via werkgeversadvies@oomt.nl.

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.