Aanvragen subsidie praktijkleren - OOMT

Aanvragen subsidie praktijkleren

Heeft u de afgelopen periode een BBL’er begeleid? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Aanvragen is mogelijk tot en met 16 september 2021 om 17.00 uur via het eLoket op mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u eHerkenning nodig. Daarnaast is er voor bepaalde sectoren nog een extra subsidie bij gekomen.

De subsidie is bedoeld als een tegemoetkoming in de kosten die u maakt voor de begeleiding van een leerling. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet u in ieder geval:

  • een erkend leerbedrijf zijn,
  • aantoonbaar een BBL’er begeleid hebben in het schooljaar 2020-2021,
  • en beschikken over een getekende beroepspraktijkovereenkomst (BPVO).

Ook moet het buitenschools praktijkgedeelte bij uw bedrijf 610 uren omvatten en moet de onderwijsinstelling 200 uren aan begeleide onderwijsuren aanbieden. Daarnaast moet de overige administratie rondom de begeleiding op orde zijn. Zo moet u beschikken over een aanwezigheidsregistratie van de deelnemer bij de beroepspraktijkvorming en moet uit de administratie blijken dat de begeleiding heeft plaatsgevonden. 

Hoe hoog is de subsidie?

Per leerling kunt u maximaal € 2.700 krijgen per schooljaar. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal weken waarin de leerling praktijkbegeleiding kreeg. Om voor het maximale subsidiebedrag in aanmerking te komen moet minimaal 40 weken begeleiding zijn verzorgd. De weken waarin u de leerling niet heeft kunnen begeleiden vanwege de coronamaatregelen, worden onder voorwaarden niet in mindering gebracht op de subsidie.  

Extra subsidie

In deze moeilijke tijden wil het kabinet werkgevers extra ondersteunen bij het aanbieden van praktijkleerplaatsen. De Subsidieregeling praktijkleren wordt daarom in de studiejaren 2020-2021 en 2021-2022 uitgebreid met een aanvullende subsidie voor mbo bbl-leerplekken voor conjunctuurgevoelige sectoren. De hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf dat de opleiding in de praktijk verzorgt, moet dan bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan onder één van de SBI-codes voor de SBI-codes voor conjunctuurgevoelige sectoren. De hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf is de eerste geregistreerde SBI-code in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Eventuele andere geregistreerde SBI-codes zijn nevenactiviteiten. Deze komen niet in aanmerking komen voor de toeslag. Bekijk of uw SBI-code volgens deze regeling in de conjunctuurgevoelige sectoren valt

Meer informatie en vragen

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.