Over OOMT - OOMT

Over OOMT

OOMT is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf. Wij initiëren en stimuleren door middel van programma’s en projecten de ontwikkeling en opleiding van medewerkers en werkgevers in de branche. Dit doen we voor én met het bedrijfsleven; zo brengen wij de branche samen verder. De financiering van OOMT vindt plaats op basis van de cao Sociaal Fonds MvT.

OOMT is een samenwerkingsverband van BOVAG en vakbonden FNV Metaal, CNV en De Unie. Deze organisaties zijn met de volgende leden vertegenwoordigd in het bestuur.

Susan van Vredendaal
BOVAG

Zwanny Naber
FNV Metaal

Gerard van Dijk
CNV

Leontien Steltenpool
FNV Metaal

Sonja van de Burgwal
BOVAG

Bart Janssen
De Unie

Marjolijn Spoorenberg
BOVAG

Michael Letsch
BOVAG

Kernboodschap

OOMT wil de juiste match tussen werk en werkende, nu en in de toekomst, stimuleren en faciliteren. We zetten in op duurzaam inzetbare medewerkers, die vitaal, vakbekwaam en betrokken zijn en blijven. Zo creëer je een plezierige loopbaan in de branche en ontstaan goede teams met een positieve sfeer. En dat zorgt voor een aantrekkelijke sector om in te werken met minder verzuim en minder ongewenst verloop.

Jaarplan 2024

OOMT wil in de mobiliteitsbranche duurzame inzetbaarheid stimuleren en faciliteren, om flexibel en wendbaar te zijn in alle ontwikkelingen. Het zorgen voor een goede match tussen werk en werkenden en aantrekkelijk werkgeverschap zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Hierbij staat het nemen van eigen regie centraal.  Bekijk hier het jaarplan 2024.

Jaarverslag 2023

De motorvoertuigen- en tweewielerbranche was ook in 2023 onverminderd in beweging en de (blijvende) krappe arbeidsmarkt had opnieuw zijn weerslag op de mobiliteitsbranche. Dit heeft niet alleen grote invloed op de inhoud en eigenschappen van het werk en het beroepsbeeld, maar vraagt ook veel van werkenden en werkgevers. De missie van OOMT om de match tussen werk en werkende nu en in de toekomst te stimuleren en te faciliteren is nog steeds belangrijk. 

Lees hier het gehele jaarverslag 2023

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.