Wist je dat er tussen de jongste en de oudste medewerker wel 51 jaar(!) werkervaring kan zitten? Nooit eerder werkten 5 generaties samen. Zoveel levenservaringen op de werkvloer: werkt dat?

Onbegrip

Elke generatie kijkt weer anders aan tegen het werk en tegen elkaar. Dit kan tot onbegrip of conflicten leiden. De oudere die niet snapt dat de ‘arrogantie’ van zo’n jonkie vooral komt door onzekerheid. Of een leergierige student die alleen maar de werkplaats aan mag vegen. Omdat er geen tijd is om ‘m goed in te werken. “Zo heb ik het vak vroeger ook geleerd’!”, wordt er tegen de student gezegd. Toch zijn er ook voordelen van grote leeftijdsverschillen want elke generatie heeft zijn eigen, unieke kwaliteiten.

Inzicht

Je bent nooit te oud om van elkaar te leren. Of te jong. Daarom heeft OOMT twee speciale tools ontwikkeld. Zo krijg je inzicht in de kwaliteiten van de verschillende generaties. En leer je de samenwerking tussen generaties te verbeteren. Heb je ook interesse in hoe je een goede werkgever voor de jongste generatie wordt? Lees ons onderzoek of bekijk de webinar.

Workshop Generatiehelden

Met deze workshop leer je op een leuke en praktische manier beter samen te werken binnen een team.

De Samen-Beter-Meter

Hiermee verbeter je de onderlinge samenwerking tussen twee collega’s. Irritaties en onbegrip worden omgezet tot een beter werkbare relatie.

Onderzoek: Jong talent binden

Het is moeilijk om goede jonge medewerkers aan te trekken en te behouden. Een hoog percentage jong talent verlaat de branche. Het is echter van groot belang om goede technici te hebben, zowel nu als in de toekomst. Daarom heeft OOMT onderzoek gedaan naar wat er nodig is om een goede werkgever voor jongeren te zijn.

[button] Link naar OOMT kennisbank  onderzoek