Bijleren na je 50ste: jouw ervaring is goud waard - OOMT

Bijleren na je 50ste: jouw ervaring is goud waard

Veel 50-plussers zijn minder te porren voor bijleren of omscholing. Hoe zit dat met jou? Misschien ben je nu heel tevreden, maar is de kans groot dat jouw baan over een paar jaar helemaal veranderd is. En dan?

Mensen die al langer hetzelfde werk doen, hebben niet altijd zin in een cursus of vinden het niet echt nodig. Ze zien niet echt waarom ze nog moeten bijleren. Of ze hebben alles al een keer meegemaakt, collega’s zien komen en gaan en de pensioenleeftijd komt ook al dichterbij.

Ervaring is goud waard
Functies veranderen zo snel, dat cursussen volgen en jezelf blijven ontwikkelen heel belangrijk is. Voor alle leeftijden. Als 50-plusser geef je jouw bedrijf stabiliteit. Jouw ervaring, loyaliteit en invloed zijn goud waard. Heb je er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om jongeren te begeleiden? Of leiding te gaan geven? Je bent nooit te oud om te leren. Het kan ook zijn dat je werk lichamelijk wat zwaarder wordt. Dat is heel normaal als je ouder wordt. Schroef je digitale kennis op. Als je meer dingen digitaal gaat doen, heb je minder zwaar fysiek werk.

Dus: blijf nieuwsgierig en sta open voor veranderingen op je werk. Haak niet af maar beweeg mee. Zo blijf je met plezier je werk doen. Ook de komende jaren.

Wil je doorgroeien?

Of vraag je je af of je werk wel bij je past?

OOMT-coaches helpen je verder!

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.