Dit is de oldtimer van Daniël - OOMT

Dit is de oldtimer van Daniël

“De restauratie heeft lang geduurd. Sinds ik kan lopen help ik mijn vader met opknappen. Toen ik groter werd, mocht ik grotere klussen aan de bus doen. We hebben samen het plaatwerk aangepakt en een deel van de techniek.”

“Dankzij alle hulp die we hebben gehad was de bus precies op tijd klaar voor het 90-jarig jubileumfeest van DAF. Heel veel mensen kennen deze bus van vroeger. We bezoeken regelmatig evenementen en dan hebben we altijd aanspraak. Er komen zelfs chauffeurs op af die vroeger met de bus hebben gereden. Ik ben nu 17 jaar en ik ga binnenkort met mijn autorijbewijs beginnen. Daarna ga ik verder met mijn vrachtwagenrijbewijs en met een beetje geluk kan ik daarna mijn busrijbewijs halen. Dan kan ik eindelijk zelf met de bus rijden. Een busrijbewijs komt ook goed van pas voor mijn werk. In de werkplaats van Tilburg Bastianen Truck & Trailer Service werk ik regelmatig aan bussen en touringcars.”

Versleten nokkenas

“Omdat ik veel sleutelervaring heb, mag ik van mijn leermeester ook lastige klussen doen. Laatst heb ik samen met een collega een versleten nokkenas vervangen. Dat was veel werk maar ik vond het geweldig om te doen. Thuis hoef ik mij ook niet te vervelen. We hebben een DAF SB2750 – Smit touringcar die we tot camper willen verbouwen en een Magirus-Deutz Rundhauber uit 1963 die we ook willen restaureren. Zelf heb ik een Sparta-bromfiets met JLO G49-motor uit 1967. Als je eenmaal aan klassieke voertuigen begint, kom je nooit meer van het virus af.”

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.