Branche start campagne tegen kankerverwekkende remmenreiniger - OOMT

Branche start campagne tegen kankerverwekkende remmenreiniger

Veel remmenreinigers die in garages en werkplaatsen worden gebruikt zijn kankerverwekkend. En dat hoeft niet, want er zijn op dit moment genoeg veiligere alternatieven op de markt. Daarom starten branchepartijen FOCWA, VACO, BOVAG, RAI en vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie een campagne tegen onveilige en ongezonde remmenreinigers.

Vanaf nu kan elke werkgever of medewerker checken of de remmenreiniger waar hij of zij mee werkt veiliger is via de website www.checkjeremmenreiniger.nl. Mocht de remmenreiniger niet veilig zijn dan wordt aangeraden om met de leverancier op zoek te gaan naar het betere alternatief. Op deze website staat een korte online check om erachter te komen of er in de remmenreiniger kankerverwekkende bestanddelen aanwezig zijn. De check kan binnen een paar minuten worden gedaan. Als er kankerverwekkende bestanddelen in de remmenreiniger zitten, is de werkgever wettelijk verplicht om deze te vervangen door een beter alternatief. En gelukkig zijn die alternatieven er ook.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.