Generatiepact

Generatiepact

Op dit moment is er een akkoord voor een nieuwe cao, die zo spoedig mogelijk zal worden aangemeld bij het ministerie SZW. In dit akkoord is een afspraak opgenomen over het Generatiepact voor de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche. Het Generatiepact is een regeling waarmee oudere medewerkers minder uren werken, maar wel hun volledige pensioenopbouw houden. Zo kunnen zij op een gezonde manier tot aan hun pensioen blijven werken.

Minder uren werken

Het Generatiepact is een regeling die oudere medewerkers in staat stelt minder uren te werken, met volledig behoud van pensioenopbouw. Zo kunnen zij op een gezonde manier tot aan hun pensioen in hun baan blijven. Bij deelname aan het Generatiepact wordt het ingeleverde loon van de oudere medewerkers voor 50% gecompenseerd door de werkgever. Als meerdere oudere medewerkers hier gebruik van maken, ontstaat er ruimte voor jongeren in het bedrijf. Hierdoor zal het bedrijf langzaam verjongen, terwijl de ervaring van de ouderen beschikbaar blijft en kan worden doorgegeven.

Drie varianten

De medewerker kan kiezen uit drie varianten: 60%, 70% of 80% werken. Welke variant het beste bij de eigen situatie past, bepaalt de medewerker zelf. Bekijk daarom goed welke voordelen het Generatiepact biedt, maar ook welke voorwaarden en gevolgen de regeling kent. Uiteindelijk bepaalt de medewerker samen met de werkgever of er kan worden deelgenomen en zo ja aan welke variant.

Informatie voor leidinggevenden

Werkgevers krijgen steeds meer te maken met oudere werknemers. Dat levert soms problemen op. Als het werk te zwaar wordt, zullen meer werknemers ziek worden en langer uitvallen. Ook gaat er kennis verloren als er veel oudere werknemers met pensioen gaan. Het Generatiepact zorgt ervoor dat oudere werknemers langer fit aan het werk kunnen blijven en dat kennisoverdracht tussen oud en jong plaats kan vinden.

Informatie voor medewerkers

Als oudere werknemer krijgt men de kans om minder te werken en dus meer rust en vrije tijd. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar zo kan er ook langer met plezier worden doorgewerkt, geleidelijk worden afgebouwd én kennis worden doorgegeven. En genieten van extra vrije tijd en ruimte om nieuwe energie op te doen. Voor de jongere werknemers is het voordeel ook duidelijk: zij krijgen een vaste baan en leren het vak, van jou!
image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche met de OOMT nieuwsbrief!
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.