‘Juist nu investeren in goed geschoold personeel.’ - OOMT

‘Juist nu investeren in goed geschoold personeel.’

Vakbonden, brancheorganisaties en opleidingsinstellingen zien een terugloop in het aantal aanmeldingen voor trainingen in de motorvoertuigen – en tweewielerbranche. Niet als het ligt aan ondernemer Jeroen Jansen, van Jansen Tweewielers in Vianen: hij blijft investeren in het opleiden en trainen van zijn personeel. Ook nu de normale seizoenspiek uitblijft. Jeroen: “De verkoop van fietsen loopt terug. Je merkt dat mensen voorzichtiger zijn in het doen van grote uitgaven. Gelukkig loopt de werkplaats wel goed door. Maar de seizoenspiek die wij normaal in het voorjaar hebben blijft nu wel uit.”

“Ik kwam in contact met OOMT – adviseur werkgeverschap Henk Korporaal die mij vroeg hoe ik me voorbereid op de periode na de coronacrisis. Omdat ik het belangrijk vind om ook na de coronacrisis over goed opgeleide monteurs te beschikken, ben ik bereid om juist nu, in deze lastige tijd, hierin te investeren. Gemotiveerde monteurs en leerlingen zijn in de fietsbranche immers ontzettend schaars. Juist nu wil ik dat medewerkers zich aan het bedrijf (blijven) binden. Ik dacht hier al een tijd over na, maar wist niet goed hoe ik dit precies moest aanpakken. Met de kennis en kunde van Henk is inmiddels één van mijn monteurs aangemeld voor een BBL opleiding tot 2de fietstechnicus aan de Tweewieler Academy”.

Henk Korporaal: “Normaal bezoeken wij veel bedrijven op locatie, maar in tijden van corona staan we telefonisch in contact met werkgevers. Geheel vrijblijvend gaan wij het gesprek aan en vragen onder andere hoe de huidige situatie van het bedrijf eruit ziet en hoe de werkgever naar de toekomst kijkt. Op basis van wat in het gesprek ter sprake komt gaan we op zoek naar een hulpvraag. Bijvoorbeeld over personeelsbeleid. Wij werken veel samen met verschillende instanties in de branche. Zodra duidelijk is welke behoefte een werkgever heeft, gaan we aan de slag met een advies. In dit geval heb ik Jeroen van Jansen Tweewielers dus in contact kunnen brengen met de Tweewieler Academy om ervoor te zorgen dat één van de monteurs werd aangemeld voor een opleiding”.

Wil jij ook sparren met een adviseur werkgeverschap? Klik dan hier.

(Midden: Jeroen Jansen)

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.