Klaar voor de toekomst? Haal je e-certificaat! - OOMT

Niet alleen elektrische voertuigen gaan razendsnel: ook de ontwikkeling ervan is niet te stoppen. Veilig werken aan elektrische voertuigen wordt dus steeds belangrijker. Ben jij klaar voor de toekomst? Haal ook een e-certificaat. Dat kan al in 40 minuten.

Wat is e-certificering precies?

Met een e-certificaat bewijs je dat je veilig kunt werken aan elektrische voertuigen. Het is dus niet zomaar een papiertje. Het zegt: ik ken de NEN 9140:2019-norm en ik weet hoe ik volgens de NEN moet werken. Dus ik weet hoe ik moet omgaan met elektrische gevaren. En dat is natuurlijk belangrijk als technicus of leidinggevende.

Hoe kom ik aan een e-certificaat?

Om je e-certificaat te halen leg je een examen af. Dit kan bij opleiders door heel Nederland. Je kunt dit doen als afsluiting van een trainingsdag. Het examen bestaat uit 25 gesloten vragen. Gehaald? Dan heb jij je bewijs dat je veilig kunt werken met EV’s.

Heb jij de kennis al in huis? Dan kun je ook gewoon alleen het examen aanvragen bij een van onderstaande exameninstituten.

Ecarr
Email: info@ecarr.nl
Telefoon: 085 – 078 5867

IBKI
Email: info@ibki.nl
Telefoon: 030 – 608 7722

E-certificering met ondersteuning van OOMT

Vanaf nu kun je je aanmelden voor het examen, of voor een combinatie van opleiden + examen. Hierbij is het belangrijk dat Ecarr of IBKI het examen afneemt. De totale kosten van het examen of opleiden + examen verschillen per aanbieder. OOMT ondersteunt dit initiatief met een tegemoetkoming in de kosten van examinering en certificering met een bedrag van € 75, als je onder de cao van de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche valt. Dit wordt als directe korting verrekend op de examenprijs of op de prijs van opleiden + examen.

Iedereen in de mobiliteitsbranche mag meedoen. Van werkplaatsmedewerkers tot mbo-studenten. Scholen kunnen hiervoor trouwens contact opnemen met de erkende exameninstellingen. De e-certificering geldt nu voor personenauto’s, bedrijfswagens en gemotoriseerde tweewielers. Later wordt dit uitgebreid! Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met de OOMT Servicedesk

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.