De coaches van OOMT kunnen je helpen bij zaken als ‘Ik wil me graag verder ontwikkelen maar ik weet niet zo goed hoe ik dat aan moet pakken.’ of ‘Ik kom om in het werk, wat kan ik doen?’. Maar ook ‘Ik krijg de mogelijkheid om extra taken op te pakken maar mis bepaalde opleidingen hiervoor. Wat nu?’, ‘Ik zoek wat meer uitdaging in mijn werk, hoe doe ik dat?’. OOMT-coaches zijn gespecialiseerd in de mobiliteitsbranche. Het zijn praktijkgerichte en ervaren coaches die concrete tips en adviezen geven over je eigen ontwikkeling, over plezier in je werk houden en over het bewaren van de balans tussen werk en privé. Iedereen die werkt in bij een bedrijf in de mobiliteitsbranche dat afdraagt aan OOMT, heeft recht op een OOMT-coach.

Twee vormen van coaching

  1. Coaching face-to-face
    Een OOMT-coach komt bij jou op je bedrijf of op een andere afgesproken plek langs om je te ondersteunen bij vraagstukken waar jij op dit moment mee zit. Samen met je coach bepaal je je doel en welke stappen je gaat zetten. In een aantal sessies, afhankelijk van je vraag, werk je met je coach toe naar dat doel met als resultaat je actieplan.
  2. Coaching online
    OOMT biedt de mogelijkheid om via de computer, telefonisch of een combinatie daarvan één-op-één te worden ondersteund bij vraagstukken waar jij op dit moment mee zit. Deze vorm van coaching heeft een aantal voordelen ten opzichte van face-to-face coaching. Zo is coaching online efficiënter, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het coachingstraject. Daarnaast heb je frequenter contact met de coach, waardoor je met grote regelmaat kleine stappen zet. Ook kom je met online coaching sneller tot de kern.

Zo werkt OOMT-coaching

  1. Meld je aan. Mail naar servicedesk@oomt.nl of bel 0800 – 0155.
  2. Een coach neemt contact met je op om een afspraak met je te maken.
  3. Samen met je coach bepaal je wat je doel is, welke stappen je gaat zetten en welke vorm van coaching daar het beste bij past.
  4. Samen maak je een ontwikkelingsplan.
  5. Je gaat met het plan aan de slag. De coach neemt later contact op om te kijken of er nog vragen zijn.
  6. Als een coachingstraject leidt tot een persoonlijk ontwikkelplan kan de coach overwegen om gericht een loopbaancheque toe te kennen.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.