Veilige werkplek: lichamelijke belasting

Weet jij eigenlijk hoe je je lichaam belast als je aan het werk bent? En waar je op moet letten om gezond en pijnvrij te blijven als professional in de mobiliteitsbranche? Met deze tips, video’s en trainingen blijft je lichaam een geoliede machine. Of vraag advies aan een OOMT-coach.

Snelle test lichaamsbelasting

Hoe belast jij je lichaam? Test het in 9 vragen.

Doe de test!

3 tips voor de bandenwissel

Wat kun je doen om de drukke bandenwisselweken lichter te maken? Ergonomisch specialist Huub Pennock van Ergo-balans geeft 3 tips.

  1. Plek: verminder het aantal keer dat je banden moet tillen en verklein de afstand van het tillen. Leg de banden in één keer op de goede plek: voorkom dat je stapels banden tussendoor moet verplaatsen.
  2. Hulpmiddelen: het wisselen van de banden is zwaar werk en kan belastend zijn voor je rug. Gebruik hier hulpmiddelen voor, ook als het erg druk is.
  3. Training: doe de gratis online training lichamelijke belasting. Daarin krijg je alle tips om je werk lichter te maken.

Meer weten? Kijk in de Arbocatalogus

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.