‘Soms heb je gewoon even een zetje nodig’. - OOMT

‘Soms heb je gewoon even een zetje nodig’.

Kenny is 38 jaar en werkt ruim 3 jaar met veel plezier bij zijn huidige werkgever. Dat is echter geen vanzelfsprekendheid. Kenny heeft nogal wat meegemaakt in zijn leven. Door een ongeluk verloor hij zijn werk en zijn huis. Zijn huidige werkgever zag zijn potentie en hielp hem zijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Henk Hiensch, vestigingsmanager: ‘En de rest heeft hij helemaal zelf gedaan’. Kenny heeft alle kansen die zijn huidige werkgever hem bood met beide handen aangegrepen: ‘Dat ik hier nu als 1e autotechnicus werk in een prachtig bedrijf met een mooie toekomst had ik nooit durven dromen.’

Dol op sleutelen

Kenny is zijn hele leven al gek van auto’s en sleutelen. ’Op mijn 5e had ik een hele verzameling speelgoedautootjes, op mijn 13e hielp ik de fietsenmaker met allerlei klusjes en vanaf mijn 16e was ik niet weg te slaan bij de lokale scooterspecialist’. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Kenny met zijn gouden handen een studie motorvoertuigentechniek ging volgen. ‘Ik begon als assistent autotechnicus en werd later zelfstandig autotechnicus bij een autodealer bij mij in de buurt. Na het behalen van mijn diploma ben ik de opleiding voor 1e autotechnicus gaan volgen.’

Tekst loopt door onder de foto

Ik verloor mijn werk, mijn huis en mijn toekomst

‘Dat ging op zich prima, tot ik een ongeluk kreeg. Dat was het begin van een hele moeilijke periode in mijn leven. Ik moest revalideren, dat was erg zwaar. Het ging van kwaad tot erger: ik verloor niet alleen mijn werk, maar ook mijn huis en mijn huwelijk. Gelukkig kon ik bij mijn zus intrekken, maar die twee jaar heeft mijn leven helemaal overhoop gehaald: het was erg frustrerend: ik wilde van alles, maar kon niks. Je raakt dan al je vertrouwen kwijt. Ik kon uiteindelijk weer aan de slag bij een autobedrijf, maar had er geen plezier in en voelde me ook niet thuis in dat team’.

In zo’n lastige periode heb je mensen nodig die jou het vertrouwen geven, die je kunnen helpen. Toen Kenny bij zijn huidige werkgever solliciteerde voelde hij zich meteen thuis. Toen ze hem een baan aanboden heeft hij dan ook geen moment getwijfeld. Ook al ligt deze vestiging een half uur verder rijden van zijn huis. ‘Het belangrijkste dat mijn werkgever heeft gedaan is mij helpen om de basis weer te herstellen en mijn leven weer op de rit te krijgen’.

Dat EVC traject was precies wat hij nodig had, met dank aan OOMT’

Kenny was in die moeilijke tijd al zijn papieren kwijtgeraakt die nodig waren voor zijn APK-keurmeesterschap. Het achterhalen van zijn papieren bleek niet mogelijk. Toen kwam men op het idee om een EVC-traject op te starten en dat heeft alles veranderd. Het traject heeft hij probleemloos doorlopen. Het afgegeven bewijs van vakmanschap zorgde ervoor dat Kenny weer verder kan met zijn persoonlijke ontwikkeling. De eerste stap is inmiddels gezet, Kenny is gestart met de opleiding tot APK keurmeester. Naast de mooie ontwikkeling in zijn carrière heeft hij ook privé de nodige stappen gezet, zo heeft hij weer een eigen woonruimte en woont hij weer samen met zijn 2 zoons.

‘Het vertrouwen dat ik gaf heb ik dubbel teruggekregen’

Henk Hiensch is trots op Kenny: ‘Hij heeft alle kansen die we hebben gegeven met beide handen aangegrepen’. Toen ik hem voor het eerst ontmoette zag ik een loyale, enthousiaste en capabele medewerker. Hij had de goede technische kennis en belangrijker nog: een goede instelling. Kenny heeft geen 9 tot 5-mentaliteit, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, is vrolijk, werkt hard en heeft een hele positieve invloed op de rest van het team. Kenny gaat nu op voor zijn APK diploma, maar hij heeft het er nu al over wat hij daarna wil doen. Daar hou ik van: ik wil dat mensen zich blijven ontwikkelen. Wie dat wil krijgt van mij alle kansen en support. Dat laatste heb ik overigens ook van OOMT ontvangen. Zij hebben ons hele goede ondersteuning geboden, zonder hun kennis en medewerking hadden we niet zoveel kunnen bereiken.

Wil jij ook goede ondersteuning van OOMT?

Neem dan contact op met een coach of adviseur.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.