Vijf tips om je voor te bereiden op piekdrukte. - OOMT

Vijf tips om je voor te bereiden op piekdrukte.

Als we naar buiten kijken lijkt het wel herfst, maar de lente komt er echt aan. En dat betekent voor veel van onze bedrijven weer een piekdrukte: caravans die uit de stalling moeten, het wisselen van de winterbanden,  extra veel fietsen in de werkplaats. We geven je vijf tips om je alvast voor te bereiden op de piekdrukte.

  1. Voldoende personeel. Het lijkt een open deur, maar toch: zorg voor voldoende personeel in de piekweken die gaan komen. Bekijk hoeveel medewerkers minimaal aanwezig moeten zijn tijdens de piekperiode en maak met medewerkers afspraken over vakantie opnemen in deze tijd.
  2. Overwerk, flexibele tijden. Is het extreem druk? Kijk dan met elkaar naar de individuele mogelijkheden voor tijdelijk overwerk. Doe dit in goed overleg met je medewerkers. Dan kun je onverwacht werk beter opvangen.
  3. Probeer bezoek van klanten te spreiden. Neem pro-actief contact op met je klant en doe een aanbod voordat de drukke weken straks beginnen. Moedig ze bijvoorbeeld aan een vakantiecheck of grote beurt al voor 1 april uit te laten voeren.
  4. Niet volplannen. Plan niet de hele agenda vol. Dan blijft er ruimte voor onverwachte en urgente vragen.
  5. Materiaal in topconditie. Zorg dat materiaal in de komende drukke periode piekfijn in orde is. Voertuigen krijgen een beurt, het gereedschap heeft dat soms ook nodig. Kijk of alles het nog doet en in voldoende mate aanwezig is.

En: spoor je team aan om gratis de online training lichamelijke belasting te doen. Daarin staan veel tips om het drukke werk lichter te maken.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.