Onderzoek: Werkplaats van de toekomst - OOMT

Nú aan de slag voor de werkplaats van morgen

BOVAG, Innovam, OOMT en RAI Vereniging hebben de handen ineengeslagen en een intensieve studie gedaan naar de werkplaats van de toekomst. Welke veranderingen gaan zich voordoen en wat zijn de gevolgen voor de werkplaats van autobedrijven?

Veranderingen

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar dat de wereld er in 2040 anders uitziet, staat vast. Inspelen op de ontwikkelingen is cruciaal voor het voortbestaan van je autobedrijf. Dat vraagt om inzicht en een gedegen voorbereiding. Om daar een goede basis voor te leggen, hebben BOVAG, Innovam, OOMT en RAI Vereniging dit onderzoek opgezet. Daarin is vastgesteld dat er vijf ontwikkelingen zijn die in de toekomst van grote invloed kunnen zijn op autobedrijven:

  1. Veranderende wetgeving
  2. Opkomst van elektrische voertuigen
  3. Opkomst van diagnose en onderhoud op afstand
  4. Opkomst van autonome systemen in de auto
  5. Opkomst van vraaggestuurde mobiliteit

 Scenario’s

De mate waarin klanten ontvankelijk zijn voor trends en het aantal nieuwe toetreders bepalen het tempo en de impact van deze veranderingen. Dat is in het onderzoek uitgewerkt in vier scenario’s of ‘werelden’.  De vier scenario’s zijn tot stand gekomen na diepgaande gesprekken met mensen uit alle lagen van de branche: van autobedrijf tot importeur. Vervolgens zijn die inzichten omgezet in strategische en praktische tips voor autobedrijven.

Visie

Al deze veranderingen stellen veel nieuwe eisen aan de werkplaats en het personeel. Zonder goede scholing en actuele technische kennis, verlies je als werkplaats terrein. Daarom moeten ondernemers nu zélf een visie ontwikkelen op hun toekomst, want het voorbereiden van je bedrijf én je medewerkers kost tijd. Het rapport ‘Werkplaats van de toekomst’ is daarbij een mooi vertrekpunt.

Samen nadenken over de toekomst

Ook OOMT-directeur Betsie Brink vindt het ontzettend belangrijk dat medewerkers en werkgevers nadenken over hun eigen toekomst. “En dat het liefste vandaag al doen, en daarbij vooral ook met elkaar in gesprek over gaan”, stelt Betsie. “Vind je dat lastig? Praat er dan bijvoorbeeld eens over met een OOMT-coach. We helpen je er graag bij!”

Het rapport ‘Werkplaats van de Toekomst’ is te downloaden op www.werkplaatsvandetoekomst.nl.

Ook eens met een OOMT-coach in gesprek over de toekomst van je bedrijf? Bel met 0800 – 0155 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.