Trendrapport: Minder werkgelegenheid in de Truckbranche - OOMT

Trends in de mobiliteitsbranche

Onze branche is continu in beweging. Daarom onderzoekt OOMT regelmatig wat de nieuwste ontwikkelingen zijn, en waar behoefte aan is in de branche. Is jouw bedrijf voorbereid op de toekomst? Doe je voordeel met deze onderzoeksresultaten en stuur op tijd je strategie bij.

Trendrapport: Minder Werkgelegenheid in de Truckbranche in 2025

De bedrijfswagenbranche is sterk in ontwikkeling door allerlei invloeden. De verkopen zijn structureel lager, doordat afnemers van trucks (de transportsector) onder druk staan. Bovendien moeten medewerkers zich aanpassen aan veranderende klantverwachtingen en technologische ontwikkelingen.

  • De werkgelegenheid neemt af met circa 20% tot 2025. Dit geldt voor zowel sales als technisch personeel.
  • Verkoopmedewerkers hebben meer klantkennis en klantbegrip nodig. Zij zullen zich nog meer moeten opstellen als strategisch partner van de klant, en de Total Cost of Ownership (TCO) als uitgangspunt nemen.
  • Aan de onderhoudskant komt er een grotere vraag naar Technisch Specialisten (niveau 4 en hoger). Onderhoudswerkzaamheden verschuiven naar het niveau Bedrijfsautotechnicus (niveau 2). Daarmee komt de functie van Eerste Bedrijfsautotechnicus (niveau 3) in de knel. Medewerkers moeten dus efficiënter ingezet worden op verschillende werkzaamheden.

Snel schakelen in veranderende tijden, met OOMT-coaching

Je ziet in elk onderzoek naar onze sector terugkomen dat er veel gaat veranderen. Het is dan ook zaak om hier op tijd op in te spelen. Wist je dat je via OOMT gebruik kunt maken van OOMT-coaching? Je spreekt dan met een expert in je branche over de uitdagingen en mogelijkheden in jouw bedrijf. OOMT-coaching is gratis voor mobiliteitsbedrijven die zijn aangesloten bij OOMT.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.