Tillen en verplaatsen van banden en wielen

Voorkom lichamelijke overbelasting en blessures met het gebruik van hulpmiddelen bij het verplaatsen van banden en wielen. Bekijk hier de verschillende beschikbare tilhulpmiddelen.

Tillen en verplaatsen van banden en wielen

Gebruik hulpmiddelen voor het tillen en verplaatsen van banden en wielen. Dit voorkomt lichamelijke belasting en blessures door tillen, duwen en trekken, en ongunstige werkhoudingen. Er zijn hulpmiddelen voor allerlei verschillende doelen en wielmaten.

Trolley
Met een trolley kunnen 4 banden tot maximaal 120 kg snel en zonder moeite verplaatst worden tussen de auto en opslag. De bijhorende trolley-lift heft de wielen tot de gewenste hoogte en voorkomt bukken bij het plaatsen van banden op het bandenwisselapparaat. De Easy lift bandentrolley is een verhoogde wieltrolley, die naar gelang de belasting mee omhoog en omlaag beweegt. Dit voorkomt bukken bij het laden en lossen van banden en wielen.

Banden(steek)wagen
Bandensteekwagens zijn er met en zonder functie om met gespreide opening bandenstapels op te nemen en af te zetten. Kies voor een bandenwagen bij transport van meer dan vier banden en wielen per keer.

Wiellift
Met een wiellift til en/of verplaats je wielen bij bandenwisselapparatuur, in het magazijn of bij het voertuig. Wielliften en -verplaatsers zijn voor alle verschillende functies en wielmaten beschikbaar:

  • Bandenlift bij de montagestraat voor personenwagenbanden;
  • Wiellift voor het verplaatsen en monteren aan personenwagens;
  • Wiellift voor grote bedrijfswagenbanden; en
  • Bandenlift voor landbouw- en grondverzetbanden.

Tillen en verplaatsen van banden en wielen