Wagens, karren en verrijdbare kranen

Wagens, karren en verrijdbare kranen

Gebruik de juiste hulpmiddelen bij het tillen en dragen van zware lasten. Dit voorkomt lichamelijke belasting, ongunstige werkhoudingen en blessures. Er zijn hulpmiddelen voor allerlei verschillende doelen en werkplekken.

Bok of kar
Een bok of een verrijdbare kar voorkomt bukken bij het oppakken en neerleggen van materialen, en bij het werken aan materialen.

(Elektrische) palletwagen, handpallettruck, stapelaar
Vervoer veel en/of zware spullen binnen de werkplaats of van en naar het magazijn met een palletwagen. Een stapelaar kan ook heffen. Deze heb je nodig als je de spullen niet alleen horizontaal wilt verplaatsen, maar ook omhoog. Zijn de spullen zwaar en/of de afstanden groot? Gebruik dan een elektrische palletwagen, elektrische stapelaar of handpallettruck met elektromotor.

Transportkar
Ook de transportkar kun je gebruiken voor het vervoer van spullen. Voor zware spullen of lange afstanden is een elektrisch aangedreven transportkar ideaal. Om bukken te voorkomen en op gezonde hoogte te kunnen werken aan de transportkar is een in hoogte verstelbare kar nodig. Een eenvoudige en goedkope oplossing voor het incidenteel verplaatsen van spullen over korte afstanden is een hondje.

Gereedschapskar
Met een goed verrijdbare gereedschapskar is al het dagelijkse kleine gereedschap en klein materiaal onder handbereik en op hoogte. Je kunt een gereedschapskar ook gebruiken voor kleine werkzaamheden.

Verrijdbare kraan
Verrijdbare kranen zijn ideaal om zware spullen mee te tillen en te verplaatsen. Is er een vorkheftruck aanwezig, dan kun je met een eenvoudig hulpmiddel een mobiele kraan maken.

Wagens, karren en verrijdbare kranen