“Geen vraag is te gek, iedereen wil mij altijd helpen” - OOMT

“Geen vraag is te gek, iedereen wil mij altijd helpen”

auto-07

De hele dag achter een bureau werken? Dat zag Lucas Alblas (18) niet zitten. Daarom koos hij voor de opleiding Eerste Autotechnicus. In de werkplaats van ServiceOnly leert hij het vak van leermeester Miguel en van zijn collega’s. “Geen vraag is te gek. Iedereen wil mij altijd helpen.”

Hoe lang werk je bij ServiceOnly? Wie is jouw leermeester?

“Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Eerste Autotechnicus van het Da Vinci College. In het eerste jaar ben ik meteen bij Service Only begonnen. Eerst had ik een andere leermeester. Toen hij wegging, werd Miguel mijn nieuwe leermeester. Ik werk nu een half jaar met hem samen.”

Hoe gaat de samenwerking?

“Het gaat heel goed. Miguel en ik schelen niet zoveel qua leeftijd. We kunnen goed met elkaar omgaan omdat we van dezelfde generatie zijn. We begrijpen elkaar. Met een oudere leermeester gaat dat misschien wat lastiger.”

Wat doet Miguel om jou te helpen?

“Miguel maakt samen met mij een stappenplan voordat ik aan een grote reparatie of een nieuwe opdracht begin. Hij laat mij zelf nadenken wat ik moet doen en hoe ik het moet doen. Dat vind ik fijner dan voorkauwen. Als ik eerst zelf nadenk dan snap ik het beter. Miguel geeft tips en laat mij zelfstandig werken.”

Wat doe je als je er zelf niet uitkomt?

“Als ik het zelf niet kan oplossen dan vraag ik Miguel om hulp. Of ik vraag het aan een collega. Miguel is officieel leermeester maar mijn collega’s staan ook altijd voor mij klaar. Iedereen wil helpen. Als ik het niet meteen de eerste keer begrijp dan leggen ze het gewoon nog een keer uit. Geen vraag is te gek of te veel.”

Wat vind je het leukst aan je werk? Wat zijn jouw doelen voor de toekomst?

“Technische problemen voor klanten oplossen vind ik het leukst. Als ik een storing kan oplossen, en de klant is blij, dan ben ik ook blij. In de toekomst wil ik de kant van diagnosespecialist op. Ik mag met Miguel meekijken als hij met een storing bezig is. Sommige storingen mag ik zelf aanpakken. Ik hoef hier gelukkig niet alleen maar onderhoudsbeurten te doen. Miguel kijkt wat ik leuk vind en geeft mij uitdagend en afwisselend werk. Ik verveel mij nooit.”

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.