Stop, politie! - OOMT

Stop, politie!

De tijd dat je in je binnenspiegel een Porsche 911 in een politiejasje kon zien opdoemen, is allang voorbij. In 1960 was dit wel anders. Toen besloot de Algemene Verkeersdienst om snelle surveillancewagens aan te schaffen. Elke vrijdag werden de laatste vijf Porsches bij de Porsche-fabriek gereed gemaakt als politieauto: de auto werd voorzien van een speciale targabeugel waarop het zwaailicht werd gemonteerd. Het dashboardkastje werd vergroot voor een extra radio, er zaten speciale veiligheidsgordels in, op de achterbumper kwam een stopbord en de motorklep werd voorzien van een luidsprekerinstallatie. Ook was er een extra reservewiel en een andere spoiler voorop voor de vier sirenes.

Het Nederlandse politiekorps heeft 509 Porsches op de weg gehad. Hier zijn er nog maar een paar van over. Eén van de gelukkige eigenaren is Chris, met zijn Porsche 911 2.4 T Targa uit 1974. Hij heeft zo’n 2.000 uur aan zijn auto gesleuteld en kan je er alles over vertellen. Check it out!

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.